SRBI GA OBOŽAVAJU: Da li znate šta je belmuž?
Belmuž je tradicionalan specijalitet iz istočne Srbije. Vekovima ga spremaju pastiri, od sasvim mladog, jednodnevnog sira, ovčijeg ili kravljeg, i kukuruznog brašna.
Ako obožavate da jedete sir, za vas imamo sjajne vesti
Ovaj specijalitet se tradicionalno sprema u kazanu, i potrebna je "muška" ruka za snažno mešanje!
Najukusniji je kada se pripremi od više vrsta sira, veoma je kaloričan, ali i neverovatnoi ukusan.
Prenosimo vam kako da uz što manje truda napravite ovo jelo:
U posudu sa debljim dnom stavite sir i na laganoj vatri mešate dok se ne rastopi i počne da vri.
Polako dodajte belo kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Kada se iz mase počne izdvajati masnoća po ivici suda, belmuž je gotov.
Posolite po ukusu, služite toplo!
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
amerika
Koliko znam to jelo se zove cicvara, ne znam odakle se ovaj strani naziv stvori, valjda zbog eu hahaha
Podelite komentar
Radovan
To je cicvara ili varivo crnogorsko bogovsko jelo koe se pravi za mile goste ili clanove najblize porodice. A najcesce se pravi u plemenima oko Podgorice Kucima , Bratonozicima, i Piperima. za ostsle ne znam. I vise se cijeni od bilo koeg pecenja.
Podelite komentar
Mr. No
Kopija cicvare ili ti cicvara
Podelite komentar