Njujork je najkreativnija prestonica mode!

 
  • 0

London je nakon dve godine izgubio titulu najmodernijeg grada na svetu, a uspešno ga je zamenio Njujork koji se na modnom tronu našao najviše zbog kreativnosti

London je po mišljenju većine dugo bio najmoderiji grad na svetu, ali izgleda da je došlo do izvesnih promena. Nova istraživanja tu titulu predala su u ruke Velike jabuke, predivnog Njujorka koji se, prema mišljenju ispitanika, našao na prvom mestu najviše zbog kreativnosti.

Odmah iza Njujorka svoju poziciju je našao Pariz, grad svetlosti, ali i takođe jedna od većih prestonica mode. Nekadašnji prvak, zanosni London, našao se na tek trećem mestu.

Zanimljivo je da se u studiji koju je radila američka kompanija "The Global Language Monitor" među prvih deset najmodernijih gradova našlo čak 6 evropskih - Pariz, London, Barselona, Rim, Berlin i Antverpen, dok je Milan ozauzeo tek 12. mesto.

Prema rečima direktorke ove kompanije, Beke Pejak, Njujork je zaslužio titulu zbog svoje discipline, rada i kreativnog pristupa modnoj industriji. Takođe ne krije da je veliki značaj tome doprinela čuvena Keri Bredšo i famozna serija "Seks i grad".

Pogledajte listu 20 najmodernijih gradova sveta:

1. Njujork

2. Pariz

3. London

4. Los Anđeles

5. Barselona

6. Rim

7. Berlin

8. Sidnej

9. Antverpen

10. Šangaj

11. Tokio

12. Milano

13. Firenca

14. Madrid

15. Sao Paulo

16. Sankt Petersburg

17. Moskva

18. Singapur

19. Majami

20. Hong Kong

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA