REVOLUCIONARNO: Nanoroboti ubijaju rak! (VIDEO)

 
  • 2

Južnokorejski naučnici razvili prve nanorobote koji mogu da detektuju ćelije raka i pomognu u lečenju ove opake bolesti,

Istraživači s Čonam univerziteta su genetski modifikovane bakterije salmonele iskoristili za otkrivanje jedinstvenih proteina, čija povećana količina karakteriše prisustvo raka. Zatim, ove bakterije aktiviraju nanorobote prečnika samo tri mikrometra, koji prilikom kontakta s ćelijama tumora automatski ispuštaju lekove namenjene njihovom uništenju.

Dosad sprovedena laboratorijska testiranja pokazala su da je ovaj pristup efikasan samo u otkrivanju i tretiranju čvrstih tumora. Istraživači veruju kako će uz dodatne modifikacije novi nanoroboti biti delotvorni i protiv drugih karcinoma, pa čak i u najranijim fazama razvoja.

(Telegraf.rs / Scientific Reports)

Video: Maksimović: U BiH stiglo 36 srpskih spasilaca, situacija na terenu vrlo kompleksna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prof.Biologije

    9. februar 2014 | 16:01

    Koja budala će sebi ubrizgati nanorobote, kada rak leči di hlor acetat, bikarabona soda, C vitamin, B17 i aromoterapija i lečenje suncem.Narode rak lekari neće da leče namerno zbog prokletog novca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA