KUPUJTE MUŠKU KOZMETIKU: Isti kvalitet za manje para

 
  • 3

Sudeći prema najnovijim istraživanjima, dame bi kozmetiku trebalo da kupuju na odeljku za muškarce s ozirom na to da je muška kozmetika po sastojcima identična onoj koja je namenjena ženama. Jedina razlika je u ceni

Muška i ženska kozmetika se ne razlikuju ni po čemu, osim po ceni. Dermatolog Sem Banting istraživala je sastojke muških kremica, dezodoransa, šampona i ostalih kozmetičkih preparata i upoređivala ih s istim proizvodima koji su namenjeni isključivo ženama. Nakon duže analize došla je do zaključka da razlike zapravo nema, izuzimajući onu koja se odnosi na cenu.

Muški proizvodi su po kvalitetu u potpunosti identični sa ženskim, samo što kozmetička industrija iskorišćava činjenicu da žene više vode računa o nezi i lepoti. Upravo zarada i marketing su jedini razlozi zbog kojih je ženska kozmetika za čak 75 odsto skuplja od muške, i to apsolutno nema nikakve veze s kvalitetom proizvoda, napominje Bantingova.

Primera radi, ženski brijači sa dve oštrice su za čak 20 odsto skuplji od identičnih brijača na kojima je navedeno da su za muškarce. Međutim, razlike nema, pa sledeći put kada pođete u šoping po kozmetiku, slobodno se uputite ka muškom odeljku. Dobićete isti kvalitet za mnogo manje para. Bićete podjednako lepi, samo što ćete u ovom slučaju i uštedeti svoj novac.

(T. M./DailyMail)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA