Šta sagoreva više kalorija – sport ili seks?

 
  • 1

U istraživanju koje je sprovela grupa naučnika sa Univerziteta Kvebek u Montrealu, naučnici su došli do zaključka da vođenje ljubavi umerenim intenzitetom zahteva više energije i napora nego hodanje, ali ipak mnogo manje nego džogiranje

Tokom jedne sedmice 21 par heteroseksualaca, starosti od 18 do 35 godina, na sebi su imali prikačene uređaje za merenje potrošnje energije, a pratio ih je tim stručnjaka za sportsku medicinu i seksologiju.

Tokom istraživanja, koje je sprovela grupa naučnika sa Univerziteta Kvebek u Montrealu (UQAM), mladi parovi su morali da trče 30 minuta umerenim tempom kao i da imaju seksualni odnos.

Muškarci su tokom 30-minutnog trčanja trošili u proseku 276 kalorija (ili 9,2 kalorije u minuti), a žene 213, pokazala je studija objavljena u časopisu PLoS ONE.

Gubitak kalorija tokom 25-minutnog seksualnog odnosa je bio drastično manji: 101 kalorija (4,2 kalorije u minuti) kod muškaraca, a 69 kod žena.

- Voditi ljubav umerenim intenzitetom zahteva više energije i napora nego hodanje brzinom od 4,8 kilometara na sat, ali ipak mnogo manje nego džogiranje - kazao je Entoni Karelis, jedan od autora studije.

Ipak, ništa ne objašnjava razliku u potrošnji kalorija između muškaraca i žena.

(Telegraf.rs / Izvor: B92.net)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA