FASHION WEEK: Drugo veče u znaku mladih dizajnera (FOTO)

 
  • 0

Drugi dan najvećeg modnog događaja u Srbiji, Perwoll Fashion Week-a, u potpunosti je bio posvećen mladim dizajnerima koji su se nadmetali za nagradu najboljeg, a među poznatim brendovima čiji su se modeli našli na pisti Beogradske nedelje mode bila je čuvena srpska moda kuća Mona

Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week-a počeo je revijom "B future by Perwoll". U pitanju je konkurs za mlade dizajnere, ustanovljen na prošloj Beogradskoj nedelji mode, čija je namera da na ozbiljan način podrži domaću modnu scenu. S toga je vodeći tim ovog modnog događaja i osmislio ovu specijalnu nagradu namenjenu novim, talentovanim i inovativnim modnim dizajnerima.

Tema ovog konkursa bio je crno-beli film i večita crno-bela modna klasika, a kreatori su imali zadatak da osmisle modele za futurističku kinematografiju u 2030. godini.

Stručna komisija u sastavu Zora Mojsilović, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Ksenija Marković, modni analitičar i dizajner Igor Todorović, odabrali su 13 finalista, koji su se sinoć predstavili beogradskoj publici: Lara Popović, Sonja Jocić, Milica Todorić, Iva Soković, Nemanja Jevtić, Bojana Jovanović, Sonja Nikolić, Ana Tara Radonjić, Ljuba Sikimić, Mirjana Šarac, Marija Janošević, Jelena Simonović i Vladislava Joldžić.

Nagradu "B future by Perwoll" dobila je Bojana Jovanović.

U nastavku programa, 34. Perwoll Fashion Week-a, svoju najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2013/14, predstavila je čuvena domaća modna kuća Mona. Iza ove kolekcije stoje tri dizajnerke - Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać. Svoje kolege došao je da podrži i kreator Zvonko Marković, koji je dugo dizajner u Moni.

Poslednja revija druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a bila je revija regionalnih dizajnera "Zona 45", koju nam je predstavio Samsung. Ovoga puta među modnim dizajnerima iz regiona predstavili su se Ivan Rocco-Squat iz Slovenije, Robert Sever iz Hrvatske, She:You iz Bosne i Hercegovine i George Styler iz Srbije.

(Telegraf.rs/Promo)

Video: Rok legenda Džon Bon Džovi ubedio ženu da ne skoči sa mosta: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA