Manjak sna utiče na uspeh deteta u školi

 
  • 2

Nedavno rađena istraživanja pokazala su da deca koja spavaju dovoljno imaju bolji uspeh u školi, dok je kod ostalih mališana potpuno suprotno

San je presudan za uspeh u školi, rezultati su najnovijih istraživanja koja su rađena u Londonu. Studija je sprovedena u saradnji sa oko 3.000 mališana, od kojih je jedna trećina imala problema sa snom.

Ispostavilo se da su deca koja su imala čvrst san i koja su spavala dovoljno u toku dana, imala bolje rezultate u školi. Ovo se posebno odrazilo na ocene iz matematike.

Deca koja su imala problema sa snom imala su ocenu iz portugalskog jezika 6,6 naspram ostale dece koja su iz istog predmeta imala prosečnu ocenu 7,1. Skoro identični rezultati su dobijeni prilikom analize uspeha iz matematike.

Takođe, ranije je dokazano da loš san istovremeno povećava rizik od gojaznosti kod dece.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Video: Tužni snimci potoplje Bosne i Hercegovine: Proglašeno stanje nesreće zbog obilnih padavina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRJOVAN

    20. avgust 2013 | 17:02

    Ne valjaju vam ova istrazivanja. Kad sam bio mali u krevet su me terali u 21 sat, tako da sam spavao dovoljno, a uspeh mi bio jedva odlican do petog razreda. Kasnije jos gori (uspeh).

  • SRB2395

    20. avgust 2013 | 13:09

    Dosta vise ovih najnovijih istrazivanja! Svaki covek zna to, nije to nikakvo otkrice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA