GRČKA ZA SVE: Kasandra, Sitonija i Atos, tri dragulja poluostrva

 
  • 2

Halkidiki i Olimpska regija oduvek su popularni za srpske turiste. Poluostrvo se deli na tri prsta Kasandru, Sitoniju i Atos sa sopstvenim lepotama i jedinstvenim ugođajem za turiste

Grčka je kolevka minojske, helenske, mikenske kulture i jedna od najlepših evropskih zemalja. Njena prestonica Atina ponosno stoji 3400 godina. U samom gradu, kao i u njegovoj okolini, mogu se videti venci i slava velike imperije kao i hramovi posvećeni božanstvima iz antičkih vremena.

Solun je još  jedan u nizu prelepih gradova Grčke i jedna od glavnih luka Balkana. Grad se nalazi između Olimpske regije i Halkidikija i kao takav vrlo je bitan za turizam ove regije.

Big Blue je za ovu sezonu pripremio široku ponudu aranžmana za Grčku. Bilo da je odmor na ostrvima ili na kopnu. Halkidiki i Olimpska regija su od strane srpskih turista najposećeniji.

Halkidiki pleni svojom prirodom i čistim morem. Poluostrvo se deli na svoja tri prsta: Kasandru, Sitoniju i Atos. Svako poluostrvce je celina za sebe. Mala mesta se nižu kao perle na peščanim plažama koje zapljuskuje toplo more.

Tavernice i suvenirnice mame turiste svojom delikatesnom ponudom. Ljubazni domaćini otvaraju vrata svojih vila, a neretko govore i srpski jezik. Na kojem god da ste poluostrvu, zabave i sadržaja neće nedostajati. Kulturno istorijska zaostavština nekada moćne imperije vidi se na svakom koraku.

Bratstvo i prijateljstvo naših naroda ogleda se u pravoslavnim hramovima, a po svojoj poseti ističe se Hilandar.

Odmor ne bi bio potpun kada se sa njega ne bismo vratili sa jos jednim dodatnim koferom, a Grčka je poznata po izuzetnoj ponudu za dobru kupovinu. Bilo da se pazari u Solunu ili nekoj od fabrika kože u okolini, svi će biti zadovoljni. Mali butici u turističkim mestima rade do kasno u noć, pa je nov kostim ili haljinu moguće kupiti i u ponoć.

Big Blue je za svoje goste pripremio hotel Porto Caras Sithonia 5* sa cenom od 65 evra po osobi sa uslugom All inclusive i hotel Kasandra Palace 5* sa cenom od 51 evra po osobi sa uslugom polupansion.

Za one koji žele da se malo izmeste od dešavanja tu je Danai hotel and SPA 5* u oblasti Pirije, cena je od 37 evra po osobi sa uslugom polupansiona. Grčka vas čeka i ove godine, na vama je da izaberete najbolju ponudu za vas. Topla sezona počela je 15.maja i traje sve do kraja septembra, a svaki period je priča za sebe.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA