FLEKSIBILNE I LAGANE: Nike predstavio četiri inovacije za trčanje

 
  • 1

Koristeći novu tehnologiju za trčanje prilagođenu prirodnom pokretu tela, Nike je predstavio nove modele patika i odeće za trčanje

Nike je predstavio četiri inovacije za trčanje na skupu održanom u globalnom sedištu te kompanije u Oregonu. Novi proizvodi dizajnirani su kako bi se naglasile prirodne sposobnosti trkača, a nastali su usklađivanjem Nike-ove prirodom inspirisane kulture dizajna usmerenog na telo u pokretu.

Prilikom dizajniranja korišćeni su naučni podaci, kao i informacije dobijene od samih atletičara, a na skupu su predstavljene patike za trčanje - Nike Free Flyknit i Nike Free Hyperfeel – zajedno sa dve nove tehnologije za odeću - Aeroloft i Dri-FIT Knit.

Nike Free Flyknit predstavlja spoj dve najlegendarnije Nike tehnologije za patike za trčanje - kompresivne Flyknit upper i fleksibilne Nike Free outsole koje trkaču donose fleksibilnost bose noge, istovremeno fiksirajući stopalo.

Tehnologija Nike Free Flyknit pruža prednosti prirodnog pokreta i predstavlja ključnu Nike-ovu inovaciju za trčanje. Naučnici u istraživačkoj laboratoriji NikeSport pomno su istraživali koji su to delovi stopala koji dolaze u kontakt sa tlom i apsorbuju pritisak, a koji delovi umanjuju opterećenje stopala.

Dizajniran da bi se osetio kao "produžetak tela", svodeći broj slojeva između stopala i tla na minimum, Nike Free Hyperfeel donosi veće senzorno iskustvo dajući trkaču više osećaja.

Nike Aeroloft tehnologija predstavljena je u vidu ultra lako dizajniranog prsluka za trčanje koja ima za cilj da zadrži toplotu trkača u hladnijim uslovima, dok je Dry Fit Knit ultra meka, lagana tkanina koje pomaže sportistima da održe optimalnu temperaturu tela u različitim uslovima.

Trčanje predstavlja srce i dušu Nike-a i ono sa čime je u toj kompaniji započeta konstantna težnja ka stalnim inovacijama. Domaćini skupa naglasili su da inovacijama pokušavaju da stvore nešto bolje, odnosno da dizajniraju sa svrhom, a upravo ovim primerom Nike potvrđuje status najinovativnijeg brenda kada su proizvodi za trčanje u pitanju.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    19. jul 2013 | 00:25

    Ja imam jedne 'Free run', i poboljsale su mi svaki trening, zaista su vrh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA