Izlečite opekotine na prirodan način

 
  • 3

Ukoliko vam se desi da na plaži ili čak tokom običnog radnog dana izgorite na suncu, znajte da nije sve tako crno. Uz malu pomoć namirnica koje ionako imate kod kuće, crvenilo kože sasvim može da se ublaži

Svakome može da se desi da zaboravi da pre nego što izađe iz kuće ili tokom celodnevnog boravka na plaži nanese losion za sunčanje. Ako se zadržite malo duže napolju, posledice mogu da budu nimalo prijatne.

Uveče počne da se oseća zatezanje kože i peckanje, a nakon samo nekoliko sati osoba izgleda kao sveže kuvani rak. U takvoj situaciji najbolje je okrenuti se prirodi i lekovitim sastojcima kojih ima u izobilju oko nas, a dobar deo njih naći ćete u svojoj kuhinji.

Za početak, maslinovo ulje uvek je odličan izbor, a ako pri ruci imate i ulja lavande, još bolje. Visok procenat nezasićenih masti i vitamina A i E u maslinovom ulju regenerisaće vašu kožu, a lavandino ulje koristite u osnovnom obliku, jer je već par kapi na koži dovoljno da se smiri iritacija.

Ako imate lubenicu i krastavce u frižideru, napravite od njih sok. Lubenica je puna antioksidanata, beta karotena i vitamina C i B6 koji će ublažiti opekotine, a krastavac možete naseći na kolutove i staviti direktno na kožu. Vitamini A, B i C iz krastavca brzo će ublažiti upalu, a voda koje ima više od 90 odsto navlažiće sasušenu kožu.

Opekotine se mogu mazati i kantarionovim uljem ili gelom od aloje vere, a vrlo su delotvorne i obloge od kamilice.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrac

    11. jul 2013 | 08:22

    Kiselo mleko je najbolje.

  • IVANA

    11. jul 2013 | 16:36

    Dragi moji nikako to nemojte raditi zbog infekcija izazvanih bakterijama.

  • vaš novinar

    13. jul 2013 | 03:31

    Dupli Džek sa malo leda....pa posle trećeg ništa ne osećaš!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA