ČUDO PRIRODE: Beba rođena u netaknutoj posteljici (FOTO)

 
  • 8

Jedan grčki akušer svojim foto-aparatom uhvatio je neverovatnu sliku bebe koja je, iako carskim rezom izvađena iz majke, još zarobljena u potpuno celoj amniotičkoj kesi

Doktor Aris Cigris postavio je na svoju Fejbuk stranicu fotografiju bebe koja, iako je carskim rezom izvađena iz majke, zapravo još nije osetila da je zaista i rođena.

Posteljica deteta je pri porođaju ostala naduvana poput balona, jer vodenjak majke tokom čitave procedure nije pukao. Na taj način ova beba, iako je izašla iz majčine materice, još nije sama sopstvenim plućima počela da udiše vazduh, već se i dalje prehranjuje preko pupčane vrpce koja je povezana s još uvek neokrnjenom posteljicom.

Kako Cigris tvrdi, u ovoj situaciji ne postoji nikakva opasnost da se beba udavi u plodovoj vodi, jer će onog trenutka kada amniotička vreća sama od sebe pukne, tečnost iscuriti, a beba će u kontaktu s vazduhom početi da diše.

U pitanju je izrazito redak fenomen. U normalnoj situaciji, kada fetus dovoljno sazri, vodenjak puca, što predstavlja prvi znak da su krenuli trudovi i da porođaj može da počne.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    7. jun 2013 | 15:41

    Naravno da je ostala ziva! Samo sto se i dalje ponasa kao da je u stomaku! :)

  • Bojana Popović

    7. jun 2013 | 12:50

    Izgleda gadno, a sasvim je prirodna stvar :(((

  • Emina

    7. jun 2013 | 21:13

    Kako moze biti prirodno kada je u pitanju carski rez..vodenjak nije pukao pitanje je da li je uopce fetus dovoljno sazrio..To ove moderne mame biraju njima drage datume pa "radjaju".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA