Jednostavan recept protiv uraslih dlačica

 
  • 0

Bikini sezona stiže, a jedina stvar koja stoji između vas i opuštanja na plaži je nesnosno urastanje dlačica. Evo recepta koji bi trebalo da isprobate

Čupanje dlaka koje su urasle pod kožu često je veoma teško. Ponekad su vam potrebni dani strpljenja, pilinga, hidratacije, a nažalost, zbog nestrpljivog "kopanja po koži", problem ponekad toliko eskalira da dlačicu može jedino da izvuče hirurg svojim skalpelom.

Donosimo pobedničku formulu za smesu koja magično ubrzava čitav proces, rešava vas uraslih dlaka, crvenila, ubrzava zarastanje i leči eventualne infekcije.

Sastojci: 1 kašika meda, 1/3 šolje (200 ml) dobre, kvalitetne bentonit gline (možete je nabaviti u apotekama), 5 kapi ulja vitamina E, eterična ulja kamilice, lavande i čajevca (ukupno 10 kapi).

Priprema: Pomešajte med i glinu u posudici i dodajte ostale sastojke. Sipajte po malo vode dok ne dobijete kremastu pastu.

Nanošenje: Nanesite pastu na mesta gde vam urastaju dlačice i ostavite da se osuši. Neka smesa ostane na koži 30 minuta. Nakon toga je isperite i namažite kožu hidrantnom kremom, najbolje prirodnim buterom za telo.

Rezultati: Primetićete ih odmah, ali najbolje će biti vidljivi jutro posle, pa zato sačekajte s depilacijom.

Zašto baš ovi sastojci?

Bentonit glina se u dodiru s vodom ponaša kao sunđer, upija i izvlači toksine, ali i višak masnoća iz kože. Ima antivirusna svojstva i jedna je od najpopularnijih glina za lice i telo, pritom je i jestiva. Ima moć da obnovi oštećenu kožu, ublaži bore, oštećenja od sunca...

Med je tu jer je jedan od najboljih prirodnih hidratanata.

Eterična ulja efikasno ubijaju bakterije i bore se protiv infekcija.

Ulje vitamina E bori se protiv slobodnih radikala, odličan je antioksidant i dobro zaceljuje kožu.

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA