ZAŠTITITE SE: Rak kože izaziva druge tumore!

 
  • 0

Velike vrućine su već odavno počele, a mi se nadamo da vam nakon ovog članka neće biti potrebna dodatna motivacija za nanošenje kreme za zaštitu od sunca

Osobe koje pate od raka kože imaju veći rizik od nastanka nekog drugog oblika raka, otkrivaju američki naučnici čije istraživanje je objavljeno u časopisu "PLoS Medicine". Vodeći uzročnik raka kože su štetna sunčeva zračenja. Nažalost, veliki je broj ljudi koji se izlažu suncu bez ikakve zaštite i to u satima kada je nivo zračenja najviši.

Prethodna istraživanja pokazala su da prisustvo raka kože može da poveća rizik od nastanka neke druge vrste raka, bez obzira na životne navike. Ovim istraživanjem se pokazalo da rak kože rizik od nastanka druge vrste raka povećava za čak 26 odsto kod žena, dok kod muškaraca za 15 odsto. Tumori kože povećavaju rizik od nastanka raka pluća i raka dojke.

Kožu je potrebno štititi od svih štetnih faktora. Najveći rizik imaju osobe svetle puti, s velikim brojem mladeža i oni koji u porodičnoj anamnezi imaju zabeležene slučajeve raka kože. Ne zaboravite na kremu sa zaštitnim faktorom. Istina, nanošenje će vam oduzeti nekoliko minuta vremena, ali će dodati barem koju godinu vašem životu.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA