Šestogodišnja devojčica šiša majku obolelu od raka

 
  • 2

Za žene obolele od karcinoma dojke, koje su istovremeno i majke, jedno od najtežih iskustava predstavlja trenutak kada shvate da su njihova deca svesna patnje kroz koju one prolaze. Jedna hrabra Britanka našla je način kako da njenoj ćerki ne bude teško da je gleda u momentu kada zbog hemoterapije mora da se odrekne svoje lepe kose

Kako bi šestogodišnja devojčica imala što manje trauma zbog fizičkih promena kroz koje njena majka mora da prođe zbog opake bolesti, četrdesetčetvorogodišnja Sara Dankan odlučila je da barem gubitak sopstvene kose pretvori u jedno pozitivno i zabavno iskustvo, tako što će svojoj ćerkici dozvoliti da je ošiša. Kroz igru i smeh, malena Lola prvo joj je makazama pažljivo odsekla kosu, a zatim je ostatak skinula trimerom. Sve ovo kamerom je zabeležio Sarin suprug Kreg, koji je snimak zatim okačio na portal Jutjub.

- Kosa predstavlja deo identiteta svake žene. Nekada sam sam imala baš dugu kosu, a kasnije sam je skratila na bob. Međutim, kada sam zbog hemoterapije počela da je gubim, prepustila sam Kregu (svom mužu) i deci da mi kažu kada dođe trenutak da moram da se ošišam do glave. U početku su me tešili i govorili da ne moram, a onda mi je Kreg otvoreno rekao istinu. Momenti kada me je Lola šišala bili su veoma katarzični. Obe smo se mnogo smejale i od svega napravile jedan srećan i pozitivan događaj. Nakon što je završila, osetila sam pravo olakšanje. Na kraju sve to nije ispalo uopšte tako loše, jer kad sam se konačno suočila sa strahom od gubitka kose, on je zapravo nestao. Svi su mi pružali neverovatnu podršku, govoreći mi predivne stvari. Najsmešnije mi je bilo kada je Lola primetila da ću nakon šišanja izgledati kao njen tata, tako da će imati dvoje ćelavih roditelja – opisala je svoje iskustvo Sara, koja, pored Lole, sa Kregom ima još petoro dece i nada se da će nakon nekoliko kura hemoterapije, radioterapije i hormonskog tretmana,  za otprilike pet godina čuti dijagnozu da je u potpunosti zdrava.

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA