Tri prirodna leka protiv kašlja

 
  • 0

Grip je momentalno na svom vrhuncu i mnogi koji su ga preležali nedeljama nakon ozdravljenja ne mogu da se izbore sa nesnosnim kašljem. Srećom, narodna medicina za ovaj problem ima leka

Zazirete li od sintetičkih lekova protiv kašlja ili želite da ih koristite u što je moguće manjim količinama, preporučujemo vam dva sirupa za iskašljavanje i jedan oblog za prsa koji će izvući upalu i olakšati disanje nakon napornih perioda kašljanja.

Sirup od meda, crnog i belog luka

U jednoj šoljici pomešajte pola šoljice vode i isto toliko meda. Dodajte jedan naseckani crni luk i usitnjeni češanj belog luka. Ubacite malo žalfije, majčine dušice i origana i ostavite da se sastojci na sobnoj temperaturi sjedine preko noći. Procedite i čistu tečnost koristite kao sirup protiv kašlja, a lek čuvajte u frižideru.

Oblozi od ricinusovog ulja

U pola šoljice ricinusovog ulja ubacite dva zgnječena češnja belog luka. Dodajte jednu čajnu kašičicu sveže narendanog đumbira, 3-4 kapljice eteričnog ulja eukaliptusa i čajnu kašičicu mlevene ljute papričice. Kašičicom nanesite oblog direktno na grudni koš.

Sirup od rena

Narendajte ren u jednu četvrtinu šoljice meda. Ostavite smesu da odstoji nekoliko sati i koristite ga kao lek protiv kašlja.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA