ČAK I KAD PLAČU: Za bebe je najbolje da spavaju same

 
  • 2

Ostaviti novorođenče da plače kada počne sa suzama u vreme spavanja ili usred noći bi, iako deluje surovo, moglo da bude najbolje rešenje za mlade roditelje, a pre svega da bude za dobrobit mališana

Grupa naučnika iz Filadelfije došla je do tog zaključka obavivši anketu među više od 1.200 roditelja male dece o noćnim buđenjima svojih mališana starosti od šest, 15, 24 i 36 meseci. Stručnjaci su istakli da se radi o tome da bebu treba naučiti da sama spava.

Navedeno je i da kada majka odgovara svojim prisustvom na svako od tih noćnih buđenja i dete se nauči da se uspavljuje na majčinim grudima, posle može da mu bude teško da se nauči da se smiri, što je veoma važno za njegov zdrav, kontinuiran san. Međutim, napomenuto je da ako se ta buđenja nastave nakon 18 meseci od rođenja, roditelji bi trebalo da potraže stručnu pomoć.

Zaključeno je da je najbolji savet da se dete stavi na spavanje svake večeri u isto vreme, da mu se omogući da samo utone u san i da mu se ne prilazi odmah kada se probudi.

(Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • j

    8. januar 2013 | 22:39

    Prestanite da prisvajate raznorazne zapadnjacke nebuloze.To je samo kod njih normalno...

  • Milica

    8. januar 2013 | 15:42

    Nije tacno, cak stavise, potpuno je pogresno ostaviti bebu da place. Mi(i dosta drugih koje znamo) smo bebe ucili da se uspavaju same tako sto smo reagovali na plac i smirivali ih dodirom i glasom, nekad i uzimanjem ako bas place puno....onda cim se smiri, bebu ostavite da proba da zaspi...i tako koliko god puta treba...vremenom ce beba shvatiti da je mama/tata tu i da je bezbedna i zaspace sama svako vece.....sve bez stresa i vriske.... a ljude ako mrzi da skacu na bebin plac, onda neka pustaju dete da vristi i da luchi kortizol(ko ne zna, u pitanju je hormon stresa). eto tako nemojte siriti nebuloze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA