Ostavite cigarete pomoću šećerne vodice!

 
  • 0

Naučnici su dokazali kako u procesu ostavljanja pušenja znatno može da pomogne mućkanje zaslađene vode u ustima

Kada u organizam unesemo glukozu, podiže se nivo energije u našem organizmu, a zajedno s njom i naša mogućnost samokontrole. Međutim, najnovija studija pokazuje da uopšte nije neophodno da glukozu progutamo, već da je sasvim dovoljno ukoliko je samo osetimo na jeziku. Stoga naučnici veruju da šećer može da pomogne u odvikavanju od pušenja.

Tokom istraživanja obavljena su testiranja na 51 pušaču, a rezultati su pokazali da su oni ispitanici koji su usta ispirali limunadom s dodatkom šećera bolje reagovali nego oni kojima je u limunadu dodat veštački zaslađivač.

- Do sada smo smatrali da je neophodno da u organizam unesemo određenu dozu glukoze i na taj način podignemo nivo energije, ali izgleda da je dovoljno samo da je čulni senzori na našem jeziku osete – objašnjava autor studije, profesor Leonard Martin.

Naučnici kažu kako još nije sigurno da li šećer na jeziku pomaže dugoročno, ali da kratkoročno ima odlične efekte. Ipak, da bismo se u potpunosti rešili ove nezdrave navike, najpotrebnija je jaka volja.

(MojeZdravlje.ba)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA