LEK IZ PRIRODE: Jabukovo sirće čuva srce
Kliničku studiju sproveli su lekari u Minesoti na 120 ljudi, od kojih je polovina konzumirala sirće, a drugoj polovini je davana placebo tečnost kiselog ukusa. Utvrđeno je kako jabukovo sirće, za samo osam nedelja konzumiranja, podiže nivo dobrog holesterola, što su već dokazala i neka pređašnja istraživanja.
Međutim, povećanje nivoa dobrog holesterola, a time i poboljšanje zdravlja srca, nisu jedine pozitivne strane ovog sirćeta. Već se pokazalo da jabukovo sirće snižava nivo šećera u krvi i smanjuje apetit.
Naučnici još nisu potpuno sigurni zbog čega sirće tako blagotvorno deluje, ali smatraju da ubrzava preradu masnoća.
(MojeZdravlje.ba)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.