MEDICINA OSMEHA I RADOSTI: Psi decu leče od raka

 
  • 1

Dečja bolnica u glavnom gradu Ekvadora, Kitu, u kojoj se leče najmlađi mališani oboleli od raka, od 2005. godine koristi i pse u terapeutske svrhe

Ustanovljeno je da psi s kojima se deca obolela od raka igraju u bolničkom dvorištu, pa čak i u svojim krevetima, znatno popravljaju raspoloženje i najtežih malih bolesnika.

Deci koja često odbijaju da jedu i ne žele da pričaju, niti da pogledaju svog lekara, uz pse se vraća osmeh, postaju razgovorljiva i kooperativnija.

Osim toga, ustanovljeno je da onog dana u nedelji kada psi dolaze u posetu, deca imaju manje problema s hemoterapijom jer im se podiže nivo adrenalina, što povećava njihovu otpornost na neželjene propratne pojave te vrste lečenja.

(Tanjug)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • dexter

    20. avgust 2012 | 13:52

    Svaka cast,kakva amerika evropa sve je to laz,ovo je primer prave humanosti i brige za bolesnu decu garantujem da je i strucnost na duplo vecem nivou u odnosu na ove izvikane.puno treba da se uci od latino americkih zemalja,primer je asanz-vikiliks koji je upravo od ekvadora dobio zastitu a zbog otvaranja septicke jame americkih lazi i njima uzguznih satelita koji svet upropastise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA