3 stvari koje Rusi OBAVEZNO jedu i piju kako bi se RASHLADILI kada je napolju +40
Iako mnogima Rusija nije sinonim za tople krajeve, u pojedinim delovima ove zemlje temperature mogu da dostignu i preko 40 stepeni Celzijusa.
10 predivnih dečijih imena koja smo trajno pozajmili od RUSA
15 genijalnih izraza koje morate da znate pre nego što posetite Rusiju
Kako bi se izborili sa ovim visokim temepraturima, Rusi svakodnevno obavezno jedu i piju ove 3 stvari:
1. Okoroška i Svekolnik
![Foto: pixabay.com](http://xdn.tf.rs/2017/07/06/Moskva-Rusija-2.jpg)
Okoroška je hladna letnja supa čiju osnovu čine kefr ili kvas. Svekolnik je hladna supa koja se pravi cvekle i pavlaka. Ovo je tradicionalna hrana za toplo vreme u Rusiji i odlikuje je hladan i kiselkast ukus.
Vruć čaj
Iako se čini kontraintuitivno, vrući napici su često sredstvo rashlađivanja ljudi u Rusiji i Aziji. Naravno, iza svega ovoga ne nalaze se mitovi, već solidna nauka.
Toplija temperatura tela učiniće da nam bude hladnije iako je napolju i dalje pakleno toplo.
Kvas
Kvas se pravi od fermentiranog hleba i u sebi sadrži malo alkohola. Ukus mu je krajnje specifičan i predstavlja kombinaciju piva i hleba.
(Telegraf.rs)
Video: Beogradska filharmonija izvela muzičku dramu "Tristan i Izolda" Riharda Vagnera u Kolarcu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milka C-Jozef K
Kontraintuitivno!?
Podelite komentar
Saša
A kad oni ti imaju +40?
Podelite komentar