ZABORAVITE NA MLEKO: Za savršenu kajganu potreban je mnogo jeftiniji sastojak
Ako uživate u jajima i redovno pravite kajganu, onda će vas ovaj neverovatno prost trik ostaviti bez daha.
Na +40 u Srbiji može baš sve, pa čak i da se isprže jaja bez struje (VIDEO)
Stavite samo 2 kapi ove tečnosti na majonez i istog trenutka ćete znati da li je prirodan
Kajgana bi trebalo da bude lagana i pufnasta, a mnogi misle da će to postići dodavanjem mleka, međutim, jedan mnogo jeftiniji sastojak je ključ za savršeno spremljena jaja.
Umesto da dodajete mleko ili pavlaku u izmućena jaja, dodajte malo kisele vode.
Zašto je kisela voda bolja?
Kada sipate izmućena jaja u tiganj, zvog vreline će mehurići u kiseloj vodi početi da se šire i samim tim učine jaja laganijim i pufnastijim.
A zbog toga što kisela voda nema miris, ukus niti boju, na kraju vam samo ostaje tanjir savršeno spremljene kajgane.
(Telegraf.rs)
Video: Udes u Dimitrija Tucovića
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sremci
Kako je mleko jeftinije seljak ga prodaje po 30
Podelite komentar