Kako da prepoznate dobar paradajz?
Paradajz koji se nalazi u frižiderima nikada nemojte kupovati, on je zaustavljen u zrenju i drži se na hladnom da ne bi propao.
Kako se najlakše ljušti paradajz?
PARADAJZ-DIJETA: Topi masne naslage kao luda, a odlična je za zdravlje! (VIDEO)
Birajte onaj paradajz koji nije pakovan u kutije, jer možete da uzmete one čvrste sa glatkom kožom, što kod upakovanog ne možete.
On treba da bude bez mrlja i dubokih pukotina. Ako ima listove, obratite pažnju i na njih. Oni treba da budu sveži i zeleni. Paradajiz bez mirisa je ubran nezreo, pa takve izbegavajte.
![Foto: Foter/ quinn.anya](http://xdn.tf.rs/2015/07/21/paradajz1.jpg)
Potpuno zreo paradajz je mekan na dodir, takve birajte ukoliko ćete ih odmah iskoristiti u svežem stanju ili planirate da ih kuvate.
Pogodni su za pravljenje sosova koje ćete lako kombinovati sa drugim namirnicama.
Kada je veličina u pitanju, ona nema važnu ulogu ni za teksturu, ni za ukus i kvalitet samog paradajza.
Sve zavisi od toga za šta ste planirali da koristite ovo povrće.
(Telegraf.rs)
Video: Koncertom u Kolarcu Mina Lazarević obeležila 30 godina karijere
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Branko
Kupujte domaće!!!
Podelite komentar
Nc71
Otkrili ste rupu u saksiji
Podelite komentar
Pero
Ja nedeljom kupim u zemunu na pijaci gornja varos(stari buvljak)od mladog bracnog para pravi domaci tanka kozica a ukus kao nekad100,00 kg.
Podelite komentar