Kako da prepoznate dobar paradajz?

  • 8

Paradajz koji se nalazi u frižiderima nikada nemojte kupovati, on je zaustavljen u zrenju i drži se na hladnom da ne bi propao.

 Kako se najlakše ljušti paradajz?

PARADAJZ-DIJETA: Topi masne naslage kao luda, a odlična je za zdravlje! (VIDEO)

Birajte onaj paradajz koji nije pakovan u kutije, jer možete da uzmete one čvrste sa glatkom kožom, što kod upakovanog ne možete.

On treba da bude bez mrlja i dubokih pukotina. Ako ima listove, obratite pažnju i na njih. Oni treba da budu sveži i zeleni. Paradajiz bez mirisa je ubran nezreo, pa takve izbegavajte.

Foto: Foter/ quinn.anya Foto: Foter/ quinn.anya

Potpuno zreo paradajz je mekan na dodir, takve birajte ukoliko ćete ih odmah iskoristiti u svežem stanju ili planirate da ih kuvate.

Pogodni su za pravljenje sosova koje ćete lako kombinovati sa drugim namirnicama.

Kada je veličina u pitanju, ona nema važnu ulogu ni za teksturu, ni za ukus i kvalitet samog paradajza.

Sve zavisi od toga za šta ste planirali da koristite ovo povrće.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Konferencija za medije povodom prve ugradnje MitraClip uređaja u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    2. jul 2017 | 18:03

    Kupujte domaće!!!

  • Nc71

    2. jul 2017 | 15:08

    Otkrili ste rupu u saksiji

  • Pero

    2. jul 2017 | 18:58

    Ja nedeljom kupim u zemunu na pijaci gornja varos(stari buvljak)od mladog bracnog para pravi domaci tanka kozica a ukus kao nekad100,00 kg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA