Kako da prepoznate dobar paradajz?
Paradajz koji se nalazi u frižiderima nikada nemojte kupovati, on je zaustavljen u zrenju i drži se na hladnom da ne bi propao.
Kako se najlakše ljušti paradajz?
PARADAJZ-DIJETA: Topi masne naslage kao luda, a odlična je za zdravlje! (VIDEO)
Birajte onaj paradajz koji nije pakovan u kutije, jer možete da uzmete one čvrste sa glatkom kožom, što kod upakovanog ne možete.
On treba da bude bez mrlja i dubokih pukotina. Ako ima listove, obratite pažnju i na njih. Oni treba da budu sveži i zeleni. Paradajiz bez mirisa je ubran nezreo, pa takve izbegavajte.
Potpuno zreo paradajz je mekan na dodir, takve birajte ukoliko ćete ih odmah iskoristiti u svežem stanju ili planirate da ih kuvate.
Pogodni su za pravljenje sosova koje ćete lako kombinovati sa drugim namirnicama.
Kada je veličina u pitanju, ona nema važnu ulogu ni za teksturu, ni za ukus i kvalitet samog paradajza.
Sve zavisi od toga za šta ste planirali da koristite ovo povrće.
(Telegraf.rs)
Video: Konferencija za medije povodom prve ugradnje MitraClip uređaja u Srbiji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Branko
Kupujte domaće!!!
Podelite komentar
Nc71
Otkrili ste rupu u saksiji
Podelite komentar
Pero
Ja nedeljom kupim u zemunu na pijaci gornja varos(stari buvljak)od mladog bracnog para pravi domaci tanka kozica a ukus kao nekad100,00 kg.
Podelite komentar