Sir smanjuje rizik od šećerne bolesti

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje izbegavaju da jedu sireve zbog održavanja vitke linije, razmislite ponovo

  • 0

Najnovije istraživanje pokazalo je da hranljivi sastojci sira umanjuju rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2, koji se najčešće povezuje sa prekomernom telesnom težinom. Rezultati su pokazali da oni koji redovno jedu sir imaju za 12 odsto manje šansi da obole od šećerne bolesti.

Naučnici nisu potpuno sigurni zašto su dobili takve rezultate. Pošto drugi mlečni proizvodi nisu pokazali nikakav koristan efekat, oni veruju da je ovaj fenomen povezan sa procesom fermentacije koji se dešava za vreme pravljenja sira.

Naravno, treba napomenuti da višak kilograma nosi ogroman rizik od oboljevanja od dijabetesa, pa zato konzumiranje prevelikih količina sira u pokušaju da se šećerna bolest spreči definitivno ne predstavlja najpametniji potez.

(kliX.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA