Imate alergiju? Ova LETNJA hrana će je pogoršati 10 puta!
Ukoliko imate problem sa prolećnom alergijom verovatno znate da postoje namirnice koje mogu da pomognu, ali i odmognu kada je ova neprijatno stanje u pitanju.
Evo koje stvari treba već sad da počnete da pijete da biste sprečili jaku alergiju
KIJATE, SLINITE, KAŠLJETE? Ovo je ZLOTVOR koji vas sprečava da uživate u ostatku leta! (VIDEO)
Polen nekada nije jedini krivac za alergijske reakcije. To može da bude i hrana, pokazalo je istraživanje iz 2010. godine sprovedeno na 2.000 ispitanika.
Marlen Hočstraser iz Independent Allergy Nurse RN izjavila je da proteini u hrani mogu da izazovu sličnu reakciju kao polen. Zato se preporučuje izbegavanje mlečnih proizvoda, mesa, paradjza, pšenice, pšeničnih proizvoda i dinje.
Takođe se preporučuje se da se smanji unos alkohola - piva, vina i pića, koje u sebi sadrži histamin, hemikalije koja stvara reakciju. Ovu supstancu mogu da oslobode i pojedini slatkiši.
Simptome mogu da smanje namirnice, koje ublažavaju infekcije - šumsko voće, crveno grožđe, korenasto povrće, avokado i riba, posebno losos. Deca koja vrlo rano počnu da jedu ribu posle su manje podložna alergijama. Povećanim unosom ribe izjednačava se odnos omega-3 masnih kiselina i omega-6 masnih kiselina u telu, pa se alergijski simptomi lakše podnose.
Prema nezvaničnim procenama, u Srbiji oko 400.000 osoba boluje od alergijskog rinitisa, a svaki peti stanovnik pati od alergije na ambroziju.
Broj onih koji muku muče sa kijavicom, curenjem nosa, peckanjem, suzenjem i svrabom očiju i drugim uobičajenim simptomima neprestano raste.
(Telegraf.rs)
Video: Stamenković: Naša jedina pravila su položena zakletva i zakoni naše zemlje
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.