PČELARI OTKRILI: Evo kako da razlikujete PRAVI med od VEŠTAČKOG

 ≫ 

Komentari

  • Zak

    19. jun 2017 | 03:54

    Pre par godina sam kupovao med na Saboru pcelara u Deliblatskoj pescari kod Devojackog bunara, ne znam da li se jos organizuje, proverite pa mozete tamo na izlet i po dobar med... :)

  • Car

    18. jun 2017 | 23:19

    Врста јела пчелињи производ Температура сервирања хладно Главни састојци Фруктоза 38% Глукоза 31% Медија: Мед (3%) (1%) (1%) (2%) (1%) (1%) (1%) (3%) (1%) (1%) (1%) (0%) (2%) Мед Нутритивна вредност на 100 g (3,5 oz) Енергија 1.272 kJ (304 kcal) Шећери 82,12 g Прехрамбена влакна 0,2 g Витамини Рибофлавин (Б ) 0,038 mg Ниацин (Б ) 0,121 mg Витамин Б 0,068 mg Витамин Б 0,024 mg Фолат (Б ) 2 μg Витамин Ц 0,5 mg Минерали Калцијум 6 mg Гвожђе 0,42 mg Магнезијум 2 mg Фосфор 4 mg Калијум 52 mg Натријум 4 mg Цинк 0,22 mg Остали конституенти Вода 17,10 g Со 4 mg

  • Komentator

    18. jun 2017 | 22:59

    Staviti malo meda u metalnu kasikicu. Zagrejati odole do kljucanja npr. svecom ili upaljacem. Ne sme da promeni ni boju ni miris ni ukus...svaki med sam tako testirala i posle mnogo promasaja kupila pravi!

  • M2

    18. jun 2017 | 20:52

    Pravi med se ne kupuje na pijaci i u marketu već kod poznatog pčelara koji se time ne bavi iz komercijalnih razloga.

    • 19. jun 2017 | 01:01

      Dragan RS

      @M2

      Ako se time ne bavi iz komercijalnih razloga, kako ce ti onda prodati med? Nije to bas ni jeftin hobi, tako da mislim da je malo onih koji to ne rade iz komercijalnih razloga, a ako ih i ima, to su oni sa par kosnica, a od njih ces tesko kupiti, jer tesko da im preostane nesto za prodaju.

  • Eskalibur 64

    18. jun 2017 | 20:22

    Ala lupate...med ne sadrzi vodu!? Nektar kada se unese u josnicu ima i do 60% vode. Dozvoljen sadrzaj vlage je do 18%. Med ne sadezi secere !? Bas ste dosledni. Pcela dodavanjem enzima inverta u saharozu pokrece invertazu, razgradnju slozenog secera na dva monosaharida. Da nije sladak od zasladjivaca mozda ?

  • Toša

    18. jun 2017 | 20:16

    Teglu samo izokrenete naopačke, ako kroz med putuje balon vazduha prema gore onda je med pravi. Ako se diže puno malih balončića med je patvoren. Jednostavno.

  • Kusturica

    18. jun 2017 | 20:04

    Kamenovo selo pčelara,med par ekselans,kvalitet lige šampiona.

    • 18. jun 2017 | 20:42

      Srboljub

      @Kusturica

      Najbolji med je u Kamenovu kod Petrovca na mlavi, homoljski! Vekovima ga rade.

  • Lili kalimerk

    18. jun 2017 | 19:31

    A ko ce da dozvoli na pijaci da ja otvorim teglu i proverim da li je med pravi . Zasto se za to ne zauzmu inspektori koji sede u kancelariji i dzabe primaju platu

  • Petar ns 66

    18. jun 2017 | 18:25

    Ništa bez deklaracije!

    • 18. jun 2017 | 20:21

      Dragan RS

      @Petar ns 66

      A ko ti garantuje da proizvod kvalitetom odgovara deklaraciji? U sustini, svi industrijski proizvodi imaju deklaraciju, a realno, sve sto se masovnije proizvodi, sve vise gubi na kvalitetu zarad vece zarade. Vjestacke arome, baze, kojekakvi poboljsivaci ukusa sve vise zamjenjuju prirodne sirovine.

    • 18. jun 2017 | 21:58

      Zgb

      @Petar ns 66

      Muljaju i sa deklaracijama

  • MIG

    18. jun 2017 | 17:30

    Kao planinar nalazio sam saće meda u drvetu koga su pčele napustile iz nekog razloga. Med nije kristalizirao.

  • Delije Republika Srpska ☆

    18. jun 2017 | 17:18

    Ko sme ovo da uradi na pijaci a da ga ne isprebijaju.

  • MinaGogi

    18. jun 2017 | 17:06

    Da bi bilo šta od ovog uradio prvo treba kupiti taj med, teško da će ti to dozvoliti na tezgi, a pogotovo rafu u marketu. Kad već puknem skoro 1000 rsd za kilo meda vala ću ga i pojesti kakav god da jeste.

  • Zgb

    18. jun 2017 | 17:00

    Dobar clanak

  • pop

    18. jun 2017 | 16:09

    Najzad jedan clanak,veoma koristan i poucan.Takve stvari pisati cesce.Komplimenti za telegraf.Manje pisati o kojekakvim pevacicama isportistima sa tri dana skole,oni ne zasluzuju da popunjuju stranice novina,samo zavaravaju mlade generacije.

  • .S. S.

    18. jun 2017 | 14:30

    Kad ovo sve probam prodje mesec dana i posta stručnjak za probača meda a šta radi inspekcija oni lade se pod klimom a falš medu neka se valja!

    • 18. jun 2017 | 15:22

      dule

      @.S. S.

      Upravo tako druze....

    • 18. jun 2017 | 19:17

      Димитрије

      @.S. S.

      Hahaha koji komentar!!!!! Nemoj ti da se brineš mnogo za med već gledaj da se opismeniš malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA