Ovo je najopasniji BELI OTROV koji JEDETE svaki dan - a nisu šećer i so
Konstantno jedete ovaj aditiv u ishrani, a da to možda i ne znate. Reč je o natrijum glutamatu - E 621.
ODMAH GA BACITE: Ako vidite ovo u vašem začinu - NEUPOTREBLJIV JE!
Bez njega ne možemo da zamislimo nijedan obrok, a uskoro ćemo ga plaćati SUVIM ZLATOM!
Većina restorana i kioska sa hranom koriste ovaj aditiv.
Natrijum glutamat je beli kristalni prah, izgleda kao šećer ili so, mada može biti i u tečnom stanju. Unos ovog aditiv čini da vam se, hrana koja ga sadrži, jede sve više, što dovodi do gojaznosti.
Ćelije mozga takođe reaguju na ovaj aditiv, i vi postajete zavisnik od istog. Ulaskom u krvotok može da menja gene za ukus.
Najviše ga ima u čipsu, viršlama, supama, konzerviranoj hrani, pivu kao i u mnogim drugim namirnicama. Dnevna doza natrijum glutamata, koja je bezbedna, je 1,5 g za odrasle osobe.
Znaci predoziranja ovim aditivom su: vrtoglavica, oštećenje vida, migrena, mučnina, slabost, bol u grudima i hormonski disbalans. U svetu je poznat kao "sindrom kineskog restorana".
Ovaj aditiv pojačava ukus hrane, stvara zavisnost i daleko je jeftiji od drugih sastojaka sa sličnim efektom.
Potrudite se da koristite prirodne, zdravije začine koji će vašoj hrani dati odličan ukus.
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
c
Natrijum Glutaminat se nalazi pre svega u skoro svim zacinima za hranu kao sto je na primer Vegeta.Veoma je toksican tj. stetan i ove zacine ja odavno ne kupujem vec nabavljam iz inostranstva one koji ga ne sadrze.
Podelite komentar
Doberman
a di ima se pazari to vegansko pivo i kako da prestanem da disem ubi ovaj s mog?
Podelite komentar