Ceo život POGREŠNO spremate pečurke - evo zašto NE SMETE da ih PRŽITE
Najnovije istraživanje pokazalo je da je prženje pečuraka najlošiji način za njihovo spremanje i da bi one trebalo da budu stavljene u mikrotalasnu.
SVINJSKA MAST, PUTER I ZEJTIN: Ceo život ih koristite pogrešno, evo šta je za prženje - a šta ne
ISTRESLA LIMENKU KOKA KOLE NA PILETINU: Posle ovoga odmah ćete otići u kuhinju! (VIDEO)
Na taj način zadržavamo visok nivo ključnih amino kiselina i vitamina - koji su potrebni za zdravlje crvenih krvnih zrnaca, stvaranje energije i metabolizaciju masti i proteina.
Spremanjem pečurki u mikrotalasnoj rerni povećava se i sadržaj anti-upalnih jedinjenja, kao i antioksidanasa kao što je polifenol, dok se prženjem i kuvanjem smanjuje njihova količina jer ih iz pečurke izvlači tečnost u kojoj se kuvaju.
"Prženjem i kuvanjem dolazi do gubljenja velike količine proteina i antioksidanasa koji završavaju u ulju ili vodi. Kada smo ih spremali u mikrotalasnoj, došlo je do značajnog povećanja količine polifenola i antioksidanasa", tvrdi autorka istraživanja Ajrin Ronćero.
Pečurke imaju veliki sadržaj proteina, vitamina B1, B2, B12, C, D i E, kao i minerale kao što su cink i selenijum.
(Telegraf.rs)
Video: Đukić Dejanović uručila Svetosavske nagrade pojedincima i ustanovama
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sremac85
Ja pečurke ispržim, pojedem i hlebom pokupim svu moču u tiganju... tako se ništa ne gubi, a štedi se i na deterdžentu...
Podelite komentar
Putin R.S
A govori se da mikrotalasna uopste nije zdrava. Kome verovati? Nase babe i dede su ih spremale u mikrotalasnoj i bile su zdravije kazu!!
Podelite komentar
Vesna
Odakle mi mikrotalasna
Podelite komentar