Evo zašto je OPASNO kada deci ne dajete da jedu meso, pa čak i KOBNO
Ukoliko decu lišavate mesa, ribe i mlečnih proizvoda, to može imati ozbiljne posledice po njihovo zdravlje, u najgorem slučaju se može završiti kobno, upozoravaju nutricionisti.
Govorili su nam da SVINJSKA MAST nije dobra za nas, a sad se ispostavilo da je NEVIĐENO ZDRAVA!
Bićete ŠOKIRANI kada vidite šta se ZAISTA krije iza natpisa "Zdrava Hrana"
Deca koja ne jedu meso su mršavija i sitnija u odnosu na decu koja jedu meso
Nedostatak hranljivih materija kao što su vitamin B12, kalcijum, cink, i visoko kvalitetni proteini, mogu dovesti do ozbiljnog oštećenja nervnog sistema ili pothranjenosti dece.
![Foto-ilustracija: Profimedia/Altrendo](http://xdn.tf.rs/2017/05/11/Decak-nece-da-jede-tanjir-obrok-rucak.jpg)
Proteini su veoma važni u tom uzrastu, smanjeni unos istih može dovesti do usporavanja rasta kod dece.
Profesorka Meri Fevtrel sa Univerzitetkog koledža u Londonu upozorava roditelje da ukoliko žele deci da izbace meso, mlečne proizvode i ribu iz jelovnika, to rade uz nadzor lekara.
Najveća opasnost se odnosi na nedostatak vitamin B12, koji može imati razarajuće posledice na mozak, nervni sistem i krv, ističe profesorka.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milica
Meso izaziva rak debelog creva. Mleko izaziva dijabetes i osteoporozu. Jaja uništavaju krvne sudove (jedno jaje je kao pet cigareta!). No vi i dalje verujte korumpiranim nutricionistima koje plaća induatrija mesa, mleka i jaja, da pišu ovakve propagandne laži. Njihovim gazdama opada prodaja zbog toga što se sve više ljudi okreće zdravoj hrani, i ne konzumira namirnice životinjskog porekla koje su kao neprirodna hrana uzročnih svih bolesti.
Podelite komentar
Stefan
Sve to se nalazi i u voću i povrću. Deca koja jedu samo voće i povrće imaju duplo manji rizik od bolesti svojih vršnjaka.
Podelite komentar
pepe
da, argument je da gvozdja ima u srafovima pa ih treba gutati a kalcijuma ima u krecu pa ga valja piti... samo je zanimljivo kako to vezati bez esencijalnih masti i amino kiselina zivotinjskog porekla? voleo bih da vidim clanak gde ce profesor organske hemije pojasniti metabolicke procese veganima.
Podelite komentar