Ceo život kuvate čaj POGREŠNO - jedino ako ga spremate na ovaj način on će biti ZDRAV

 ≫ 
  • 5

Koliko god vam se spremanje čaja činilo prostim, stvoreni su čitavi rituali i kulturne tradicije kako bi on ispao savršen i zdrav.

Čaj u kesici može da bude KANCEROGEN ako prvo ne uradite OVU stvar

Mesec dana sam jela normalno, a PILA SAMO VODU! Evo šta se dogodilo s mojim telom

Jedna od ključnih stvari za savršenu šoljicu čaja jeste korišćenje upravo proključale vode, nikako one ugrejane u mikrotalasnoj. Međutim, jedan naučnik odlučio je da proveri ovu tvrdnju.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Kuan Vong sa Univerziteta u Njukaslu otkrio je da je stavljanje zelenog čaja u mikrotalasnu ne samo najzdraviji način spremanja čaja, već je i najukusniji.

Vong tvrdi da se spremanjem čaja u mikrotalasnoj na najbolji način aktiviraju bioaktivna jedinjenja - kofein, amino kiselina tanina i polifenoli. Po njegovim rečima, tradicionalne metode spremanja čaja ne izvlače dovoljno ovih vrednih i zdravih jedinjenja.

Mnogi će umočiti kesicu u vruću vodu na 30 sekundi i biće zadovoljni rezultatom. Međutim, na ovaj način dobijamo svega 10 odsto svega onoga što valja u čaju.

Kako biste izvukli sve koristi iz čaja, potrebno je da držite kesicu čaja 20 minuta u vodi koja je zagrejana na 80 stepeni Celzijusa.

Međutim, ovo uopšte nije praktično.

Zbog toga je najbolje koristiti mikrotalasnu pećnicu i pridržavati se ovih instrukcija:

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

1. Prekrijte kesicu čaja vrućom vodom i stavite šolju u mikrotalasnoj.

2. Neka se ona greje na polovini snage 30 sekundi

3. Ostavite šolju da se ohladi jedan minut

Na ovaj način izvućićete 80 odsto zdravih jedinjenja iz čaja.

Vong tvrdi da ova metoda funkcioniše i sa crnim čajem.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Film "Marija" o operskoj divi Mariji Kalas, premijerno prikazan u Beogradu, nastup Marije Jelić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina♡☆♧♡

    17. april 2017 | 19:39

    A sta ako nemam mikrotalasnu

  • Zihuatanejo

    17. april 2017 | 22:32

    Da,baš u Kini i Indiji čaj prave u mikrotalasnoj.

  • Nevena

    17. april 2017 | 22:18

    Zeleni čaj sme da stoji u vodi koja je tek prestala da ključa do 3 minuta. Ako ostane duže oslobodiće se prevelika količina koja nije zdrava. Svaki čaj ima tajming za pripremu i prevelika količina može izazvati toksičnost u organizmu, kao i pesak u bubrezima. Ključala voda će možda osloboditi više sastojaka ali će i ubiti sve vitamine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA