TAJNI MCDONALD'S RECEPT: Evo kako sam kod kuće za 5 minuta napravio Big Mek sos
Ako kao i ja uživate u hamburgerima, posebno Big meku, ali svaki put kada pokušate da ga napravite kod kuće - imate osećaj da vam nešto fali, to je zato što u ovaj poznati burger ide tajni sos koji može da se nađe samo na jednom mestu - McDonalds-u.
To me ipak nije obeshrabrilo da pokušam da ga sam napravim. Ispostavilo se da je ovo bio prilično izazovan zadatak.
Na svu sreću, nakon mnogo eksperimentisanja i neuspelih pokušaja, uspeo sam da napravim i poslednji delić ove zagonetke - tajni Big Mek sos.
Najbolje od svega, recept nije uopšte komplikovan i vrlo lako možete da ga napravite kod kuće i pokažete svima koliki ste majstor.
Potrebno vam je:
- majonez
- senf
- sirće
- crni luk u granulama ili u prahu
- so
- slatko-kiseli krastavčići - pošto njih nisam uspeo da pronađem u našim prodavnicama, odlučio sam da ih napravim - i to sa velikim uspehom
Evo kako se pravi čuveni Big mek sos
Stavio sam sve ove sastojke u jednu činiju i dobro promešao. Ali nešto je falilo, to su bili slatko-kiseli krastavčići. Pošto nisam mogao da ih pronađem nigde, preostalo mi je samo jedno, morao sam sam da ih napravim.
Uzeo sam 4 velika kisela krastavca i izmiksao ih u blenderu na srednju veličinu. Potom sam im dodao šećer u prahu i mleveni cimet. Ponovo sam sve blago izmiksovao kako bi se ukusi sjedinili. Onda sam, dodao senf jer im je falilo one karkateristične blage ljutine. Sve sam još jednom promešao i dodao malo soli i bibera jer volim kada su stvari pikantnije - vi ne morate ako ste za blaži ukus.
Preostalo mi je samo da ih dodam svom sosu i uživam u jednoj od najpažljivije čuvanih tajni na svetu. Možda moja kreacija nije bila savršena kao original, ali verujte mi - ukus jeste!
Baš kao što ni Mekdonalds nije pravio kompromise sa svojim tajnim sosom, tako sam i ja odlučio da probam da dostignem savršenstvo koristeći samo najkvalitetnije sastojke i primetio da je jedan nezamenjiv.
Majonez nije mogao da bude bilo koji, a svojom gustinom i teksturom kao jedino rešenje nametnuo se Dijamant majonez.
Dakle, ako želite da nadmašite majstore u pravljenju hamburgera, zapamtite - ili Dijamant, ili ništa.
(Telegraf.rs)
Video: Beogradska filharmonija izvela muzičku dramu "Tristan i Izolda" Riharda Vagnera u Kolarcu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
čarls bronson
Sve pohvale i čestitke Mc Donald's imperiji ali prednost dajem domaćim kafanskim pljeskavicama iz kojih viri zagoreli luk. Hamburgeri su, kad se malo ohlade, kao đon od Madras cipela. Jedimo domaće.
Podelite komentar
dziber iz beograd
Mozes ti da napravis sta oces, ali nikad nece da bude tako ukusno kao leskovacka pljeskavica
Podelite komentar
Pipi Duga Carapa
Bez pljeskavice nista?Kad su Svedjani probali pljeske rekli su da McDonalds moze u Srbiju da se uci kako treba meso da bude?!!?
Podelite komentar