Porodiljama potrebno 409 dana da povrate seksepil

 
  • 1

Da bi se posle porođaja novopečene majke opet osećale poželjno i vratile društvenim aktivnostima potrebno je da prođe u proseku godinu dana i tri meseca od dolaska bebe na svet

Kako pokazuje istraživanje britanskog portala "Mohomams" sprovedeno na 1.000 žena, ispitanice su priznale da im je, u proseku, trebalo pet meseci duže da nakon porođaja vrate savršenu figuru nego što su očekivale, a samopouzdanje im je vratio odlazak na posao.

Iako slavne majke poput Viktorije Bekam i Alesandre Ambrosio savršenu figuru vrate mesec dana nakon porođaja, običnim ženama potrebno je gotovo godinu dana više. Da bi vratile figuru i seksualni nagon koji su imale pre trudnoće, ženama treba 409 dana.

Skoro deset procenata žena tvrdi da im je trebalo više od dve godine kako bi se opet osećale poželjno, a 15 odsto njih smatra kako nikad nisu vratile taj osećaj. Razlog za to krije se u stalnom umoru i nakupljenim kilogramima, ali i u činjenici da nemaju više vremena samo za sebe.

Polovina žena priznaje da čim su se vratile na posao i njihovo samopouzdanje se vratilo, a što su duže radile to su se osećale poželjnije.

- Trudnoća i dete menjaju život iz temelja, a žene treba da znaju da upoređivanje sa drugim ženama nakon porođaja može izazvati suprotan učinak i odvesti u depresiju – naglasila je psiholog Elinor Vajld.

(Tanjug)

Video: Snimak spasavanje dva planinara na planini Kablar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HerbaHaddes

    3. jul 2012 | 20:55

    Ovakve strahote moze da pise neko ko je ne prosvecen. Porodilje koje svo vreme trudnoce konzumiraju herbalife proizvode, zadrzavaju seksipil cele trudnoce. Uostalom, ovaj clanak je protiv povecanja nataliteta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA