Pravim hleb od 4 vrste brasna, kukuruzno zuto, heljdino, razeno i jecmeno, u jednakoj srszmeri. 1 prasak za pecivo, malo soli i po jedna sska golice, orosa, suncokreta i susama, pola mere maslinovog ulja i 2 i po mere vode. Sve se redom smesa i oece pola sata. Ni laksi, jeftiniji, niti lepsi i ukusniji hleb.
Све што је рафинисано,просејано до белине је наравно мање корисно,здраво.Црни од целог зрна,не обојени хлеб,је здравији јер љуска,кора,садрже далеко више влакана и корисних твари,него огољено зрно.То важи за све житарице.
Sigurno, da i kolicina pojedenog hleba utice na tezinu, ali jenisto tako sigurno, da je crni hleb od nekoliko vrsta integralnog brasna i ubacenim semenkama, bez kvasca, ukusniji i zasitniji. Nema sanse da pojedete veknu odjednom, jer je kompaktniji i zasitniji. Iz mog vlastitog nekolikogodisnjeg iskustva ne mogu niti strucnjaci da obore ovo moje iskustvo
Mirijam
Pravim hleb od 4 vrste brasna, kukuruzno zuto, heljdino, razeno i jecmeno, u jednakoj srszmeri. 1 prasak za pecivo, malo soli i po jedna sska golice, orosa, suncokreta i susama, pola mere maslinovog ulja i 2 i po mere vode. Sve se redom smesa i oece pola sata. Ni laksi, jeftiniji, niti lepsi i ukusniji hleb.
Podelite komentar
Zorana
Od čega sit, od toga i debeo.
Podelite komentar
Mirko&Slavko.
Све што је рафинисано,просејано до белине је наравно мање корисно,здраво.Црни од целог зрна,не обојени хлеб,је здравији јер љуска,кора,садрже далеко више влакана и корисних твари,него огољено зрно.То важи за све житарице.
Podelite komentar
Mirjam
Ps., pravim hleb sama, za pola sata gotovo.
Podelite komentar
Mirjam
Sigurno, da i kolicina pojedenog hleba utice na tezinu, ali jenisto tako sigurno, da je crni hleb od nekoliko vrsta integralnog brasna i ubacenim semenkama, bez kvasca, ukusniji i zasitniji. Nema sanse da pojedete veknu odjednom, jer je kompaktniji i zasitniji. Iz mog vlastitog nekolikogodisnjeg iskustva ne mogu niti strucnjaci da obore ovo moje iskustvo
Podelite komentar
Acko
..najbolji je onaj koji se najmanje konzumira..600 (šestotina) grama hleba,konzumiram pet dana..
Podelite komentar
Maksa
Ovo je zaista tesko,vucicu,pomozi
Podelite komentar
Dole
Ja uzimam sosin hleb 600 g od pancevacke pekare,to je crni hleb tako pise,ako ga ima kazu da samo dodaju boju u brasno i postaje crni hleb!
Podelite komentar