Kada vidite šta je ona "opasna" tečnost na vrhu kiselog mleka - više nikada je nećete prosuti

 ≫ 
  • 2

Svi oni koji uživaju u mlečnim proizvodima nisu previše srećni kada na vrhu vide misterioznu tečnost, neki je odmah umešaju sa ostatkom kako bi se izgubila ili je jednostavno prospu jer se brinu da nije dobra po zdravlje.

Da li ste primetili ovaj detalj na vašoj hemijskoj olovci? E, pa on može da vam spasi život!

Mesto na kom imate mladež otkriva kakav vas život očekuje

Šta god da radite, ova tečnost je i dalje mnogima velika nepoznanica. Evo šta je ona zaista.

Foto-ilustracija: Profimedia/FoodCollection Foto-ilustracija: Profimedia/FoodCollection

U pitanju je surutka - tečnost koja ostaje kada se mleko procedi i koja se prirodno odvaja i ostaje na vrhu jogurta, pavlake ili kiselog mleka.

Međutim, umesto da je prospete, stručnjaci preporučuju da je umešate jer se u njoj nalaze proteini.

Ako ipak ne želite uopšte da je gledate, najboje je da prvo dobro promućkate čašicu kako bi se surutka ponovo sjedinila sa jogurtom.

(Telegraf.rs)

Video: Stamenković: Naša jedina pravila su položena zakletva i zakoni naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA