DIJETA BUDUĆNOSTI: Mlekom protiv viška kilograma

 
  • 1

Kako naučnici tvrde, jedan od sastojaka mleka mogao bi da se pokaže kao savršena zaštitita protiv gojenja. Reč je o nikotinamid ribozi, supstanci za koju stručnjaci tvrde da predstavlja poptuno novu vrstu vitamina

Istraživanje je, za sada, sprovedeno na miševima koji su dobijali ovaj sastojak uz obroke bogate masnoćom.

Pokazalo se da su glodari sagorevali više masti i da samim tim postajali zaštićeni od gojenja, usprkos načinu ishrane. Povećala im se i mišićna snaga, pa su miševi postajali mnogo bolji trkači.

Ipak, stručnjaci smatraju da nikotinamid riboza iz mleka neće imati tako dobar učinak i na ljude, i veruje se da bi ovaj vitamin za mršavljenje uskoro mogao da se nađe u koncentrovanom obliku kao dodatak ishrani u tabletama.

(MojPortal.ba; Telegraf.rs)

Video: Ambasador Hil na proslavi 20 godina od osnivanja Centra za američke studije na FPN

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    22. jun 2012 | 15:32

    Samo da ovaj sastojak izdvoje iz mleka! Inače, mleko treba potpuno izbaciti iz upotrebe jer njegovi enzimi aktiviraju tumore i nekontrolisano razmnožavanje ćelija. Ljudi su jedina vrsta na planeti koja jede mleko druge vrste i to onda, kada im to nije potrebno! Čisto samoubistvo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA