Japanke zbog ovih 6 prostih navika uvek izgledaju kao devojčice i nikada se ne goje
Japanke spadaju među najlepše i najelegantnije žene na svetu. Sa 30 izgledaju kao da im je 18, a sa 40 kao da su tek napunile 25 i žive duže. A tajna njihove mladolikosti i dugovečnosti krije se u načinu na koji se hrane i umerenom životnom stilu.
Japanska kuhinja: kraljevske suši rolnice sa gamborima (VIDEO)
Japanska kuhinja: Kako da napravite savršen pirinač za japanski suši (VIDEO)
Zato je portal Bright Side odlučio da otkrije sve životne navike ovih žena koje i vama mogu biti korisne.
1. Bogata i izbalansirana hrana
Zabluda je da Japanci jedu samo suši. njihova ishrana je zapravo prilično raznovrsna - oni vole ribu, pirinač, povrće, soju, alge, voće, zeleni čaj. Ishrana Japanaca je raznovrsna i uravnotežena, a skoro u potpunosti lišena visokokalorične i džank hrane.
Sveže sezonske namirnice su veoma značajne i uglavnom jedu namirnice aktuelne u određen doba godine, a sezonska riba je takođe poželjna na trpezi. vreme je još jedan veoma ključan faktor: zimi Japanci tradicionalno jedu meso, ribu, tople napitke i supe, dok tokom leta u njihovoj ishrani dominiraju hladne supe, morski plodovi, nudle s povrćem i salate.
2. Način kuvanja
Japanci tradicionalno pripremaju hranu dinstanjem, na grilu ili pari, u specijalnim tiganjima na vrlo malo ulja. Povrće seku tako da izgleda lepo i da se sprema brzo. Prednost ovakvog kuvanja je to što hrana zadržava većinu nutritivnih vrednosti.
Većina japanskih jela bazira se na povrću, a Japanke su veoma oprezne sa začinima, trude se da im jela budu lagana kako ne bi opterećivale želudac, jetru i bubrege. Suština japanske kuhinje je u naglašavaju prirodne lepote, boja i ukusa.
3. Kultura obedovanja
Oboci su ritual u Japanu. Oni jedu polako, u malim zalogajima, a porcije i tanjiri su takođe mali. Trude se da zadrže prirodan izgled i ukus hrane, zbog čega je retko dekorišu. Različita jela na istom tanjiru niju u skladu, pa svaka namirnica mora da dobije svoje mesto. Tanjir nikada nije prepunjen, a to je dobar način da se spreči prejedanje.
4. Pirinač umesto hleba
Pirinač je bitan, osnovni svakog obroka i kuva se na poseban način - bez putera i soli. Odsusutvo proizvoda od brašna pomaže Japankama da dugo očuvaju vitku figuru.
5. Doručak je najvažniji obrok
U Japanu najvažniji obrok u toku jeste doručak. A kao glavni obrok uključuje nekoliko jela: ribu, pirinač, omlet, miso supu, jelo od soje za zelenišem, algama i čaj.
6. Slatkiši bez šećera služe retko i na kašičicu
Desert se u Japanu jede u retkim, izuzetnim prilikama i u malom količinama. Japanci imaju sasvim drugačija očekivanja od slatkiša nego mi - kod njih ne postoje kolačići sa puterom. Oni imaju sladoled od pirinča.
Generalno, japanski slatkiši imaju nizak procenat masti i šećera, pa samim tim i po ukusu se veoma razlikuju od slatkiša sa Zapada. Ali za razliku od slatkiša na koje smo navikli, oni ne ostavljaju tragove na stomaku.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Niko ne zna šta će Tramp uraditi, niko nema odgovor na to sem njega
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Buncuk Milne
A ko kaze da su najzgodnije i najlepse, meni sve iste bzvz... A i nase zene nisu debele, ovo je tekst za Amerikanke, a ne za nas tako da ne pametujte. Najlepse zene su Ruskinje i ove nase.
Podelite komentar
СрбИн Ст.Пазова
Једини разлог због чега су Јапанке најзгодније жене на планети је у испијању зеленог чаја.
Podelite komentar