Kuvari poručuju: Ovo nikada ne naručujte u restoranu!
Sesti u restoran i izabrati nešto sa menija mnogima može biti prava muka, posebno ako se nudi bogat izbor jela.
Šokantno otkriće: Naučnici razbili mitove o zaleđenoj hrani i otkrili da li je sveža zaista bolja
Ovo je najgore vreme za ručak ako želite da smršate
Međutim, taj bi izbor mogao bi ubuduće da bude mnogo lakši kada vidite koje stvari i hranu pravi kuvari nikada ne bi naručili, piše Daily Mail.
– Ako sam 30 km udaljen od mora, ne naručujem morske plodove, kaže Stiv Lazarus.
– Izbegavam da naručujem bifteke i odreske u restoranima koji nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih pa, ako nisam u restoranu koji je specijalizovan, obično se razočaram. Takođe, izbegavam morske plodove ako nisam u restoranu koji važi za vrhunski restoran s morskim plodovima ili negde gde znam da nabavljaju svježu ribu i morske plodove, savetuje kuvar s deset godina iskustva.
– Ako ste u kineskom restoranu, izbegavajte jela koja nisu kineska. S razlogom je restoran specijalizovan za određenu vrstu hrane. Jednom sam naručio pire krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 posto belo brašno
– kaže Leonard Hiad.
– Jedan od mojih šefova mentora savetovao mi je da NIKAD ne naručujem "specijalitete kuće". Kaže da se specijaliteti obično prave od ostataka stare hrane koje restoran želi da se reši, otkrio je kuvar Janera Soloven.
– Ako jedete ribu nedeljom, verovatno nećete jesti svežu – poručuje Joran Karlsen koji je studirao na prestižnom kuvarskom fakultetu.
I sam Entoni Borden izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedeljom jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom.
(Telegraf.rs)
Video: Pirot je ovog vikenda gurmanska prestonica Srbije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Miki
Dali su normalni sta pricaju fuj za kuvare koje komentarisu ovo ja sam gazda restorana
Podelite komentar