Igrala je u štiklama cele noći, a onda su počeli užasavajući bolovi. Rana je počela da se širi i OSTALA JE BEZ NOGE!

 
  • 1

- Morala sam da dam otkaz, što me je uništilo. Nisam mogla da verujem koliko mi se život promenio u samo nekoliko godina. Od osobe koja je volela da izlazi, postala sam žena koja ne izlazi iz kuće - rekla je Loren Brnet

Visoke potpetice, iako omiljena ženska obuća, jer izdužuju noge i podižu guzu, mogu da budu veoma opasne. U to se uverila Loren Brnet (37) iz Danfermlina u Škotskoj kada je 2008. godine za Božić obula štikle s potpeticom od 12 centimetara, a zbog toga je na kraju ostala bez noge.

Žene koje nose štikle imaju gori seks - evo i zašto!

Ovo je bolelo! Evo zašto ne treba u visokim štiklama koristiti pokretne stepenice (VIDEO)

Ona je za tu priliku kupila štikle u kojima je igrala celu noć, iako su je žuljale. Kad je došla kući na levom stopalu videla je prilično gadan žulj, ali je to nije uplašilo jer je žuljeve na nogama dobijala i ranije.

- Znala sam da treba da ga očistim i stavim flaster. Nakon nedelju dana toliko me bolelo da sam otišla lekaru koji mi je prepisao antibiotike. Stvarno sam mislila da će mi pomoći - ispričala je.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Međutim, rana se iskomplikovala do te mere da više nije mogla normalno da hoda, pa samim tim, ni obavlja svakodnevne poslove.

Žulj je nastavio da se širi, a Brnet se posle još dve godine borila s infekcijama. Lekari su joj na to rekli da je najbolje rešenje da joj amputiraju donji deo noge kako bi sprečili dalje infekcije.

Na kraju se podvrgla petosatnoj operaciji.

- Morala sam da dam otkaz, što me je uništilo. Nisam mogla da verujem koliko mi se život promenio u samo nekoliko godina. Od osobe koja je volela da izlazi, postala sam žena koja ne izlazi iz kuće - rekla je.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

U međuvremenu  se javno obratila za pomoć ljudima kako bi mogla da kupi novu protezu, umesto standardne koju dobija sa zdravstvenim osiguranjem.

Na GoFundMe stranici je napisala da želi da se ponovo oseća poput žene i da bi nova noga za nju značila novi život.

- Boli me srce kad se setim da sam bez noge ostala zbog štikli - rekla je.

Doktori sumnjaju da se kod Loren žulj pretvorio u nešto mnogo gore zbog toga što ima dijabetes tipa 2. Žulj inače dovodi do oštećenja nerava i slabljenja cirkulacije, a obolelima sporije zarastaju rane zbog čega malene povrede postaju mnogo teži problemi.

Zbog dijabetesa tipa 2, Brnet danas ima problema i sa žuljevima od proteze, pa je 2014. godine završila u veštački izazvanoj komi zbog infekcije.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA