OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA: Evo kako da jedete slatkiše i mršavite! (FOTO)
U novom broju dodatka Srpskog telegrafa o zdravlju "Ruski lekar", pročitajte kako je moguće jesti slatko, a mršaviti.
Redovnim pregledom očiju možete otkriti mnoge OPAKE bolesti u ranoj fazi! Evo i kako (FOTO)
- Nikako ne smemo procenjivati kvalitet hrane kroz kalorije, jer mnogo toga što se nudi kao savremena hrana ne sadrži skoro ništa od životno važnih materija, a pritom je krcata praznim kalorijama koje brzo izobličuju naša tela i izazivaju bolest - kaže naturolog Georgij Nazarov.
Prema njemu, mnogo važniji pokazatelj kvaliteta jeste koliko hrana u sebi sadrži enzima koji omogućavaju proces samovarenja hrane, da hrana velikim delom svari sama sebe, što može biti i do 50 odsto.
- Zbog toga je veoma važno voditi računa o termičoj obradi hrane, kojom se enzimi uništavaju, ukoliko je temperatura preko 40 stepeni. Proces samovarenja će u tom slučaju biti isključen i sistem za varenje će morati da angažuje mnogo veću snagu da bi mogao da obavi taj proces - smatra Nazarov.
O tome kako jesti slatkiše, a mršaviti, pročitajte u najnovijem izdanju "Ruskog lekara".
Pored toga, novi broj donosi i teme:
* Jelovnik Vladimira Putina. Koje namirnice ga čine vitalnim?
* Kako je ruski psiholog izlečila dete od autizma.
* Recepti za pripremu hrane bez holesterola.
(Telegraf.rs)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Јасмина
Све је у глави.Мозак је покретач целог организма...
Podelite komentar
Sava
Jednostavno, kao i ja vec godinu dana. Ne priblizavati slatko redovnim obrocima minimalno 2h pre ili posle. Dezerti su u stvari nesto najgore za nas izgled, a na protiv svi restorani ga praktikuju.
Podelite komentar
Sirijus
Sta ima tu tajno, to se zna, od kako su emzimi otkriveni i njegova uloga u sustemu varenja. I taj gosp.Nazarov svasta pise !!!
Podelite komentar