OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA: Evo kako da jedete slatkiše i mršavite! (FOTO)
U novom broju dodatka Srpskog telegrafa o zdravlju "Ruski lekar", pročitajte kako je moguće jesti slatko, a mršaviti.
Redovnim pregledom očiju možete otkriti mnoge OPAKE bolesti u ranoj fazi! Evo i kako (FOTO)
- Nikako ne smemo procenjivati kvalitet hrane kroz kalorije, jer mnogo toga što se nudi kao savremena hrana ne sadrži skoro ništa od životno važnih materija, a pritom je krcata praznim kalorijama koje brzo izobličuju naša tela i izazivaju bolest - kaže naturolog Georgij Nazarov.
Prema njemu, mnogo važniji pokazatelj kvaliteta jeste koliko hrana u sebi sadrži enzima koji omogućavaju proces samovarenja hrane, da hrana velikim delom svari sama sebe, što može biti i do 50 odsto.
- Zbog toga je veoma važno voditi računa o termičoj obradi hrane, kojom se enzimi uništavaju, ukoliko je temperatura preko 40 stepeni. Proces samovarenja će u tom slučaju biti isključen i sistem za varenje će morati da angažuje mnogo veću snagu da bi mogao da obavi taj proces - smatra Nazarov.
O tome kako jesti slatkiše, a mršaviti, pročitajte u najnovijem izdanju "Ruskog lekara".
Pored toga, novi broj donosi i teme:
* Jelovnik Vladimira Putina. Koje namirnice ga čine vitalnim?
* Kako je ruski psiholog izlečila dete od autizma.
* Recepti za pripremu hrane bez holesterola.
(Telegraf.rs)
Video: Marko Janketić o filmu "Pontonovo srce": Mislim da je ovo jedna univerzalna tema
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Јасмина
Све је у глави.Мозак је покретач целог организма...
Podelite komentar
Sava
Jednostavno, kao i ja vec godinu dana. Ne priblizavati slatko redovnim obrocima minimalno 2h pre ili posle. Dezerti su u stvari nesto najgore za nas izgled, a na protiv svi restorani ga praktikuju.
Podelite komentar
Sirijus
Sta ima tu tajno, to se zna, od kako su emzimi otkriveni i njegova uloga u sustemu varenja. I taj gosp.Nazarov svasta pise !!!
Podelite komentar