HIT DIJETA: Kilograme tope naočare za mršavljenje (VIDEO)

 
  • 1

Japanski istraživači sa Univerziteta u Tokiju razvili su naočare za koje tvrde da će pomoći ljudima koji se bore sa prekomernom težinom

Naočare koriste kompjutersku tehnologiju koja kod korisnika stvara privid da jedu mnogo veće i ukusnije porcije. One imaju malu ugrađenu kameru koja daje uvećan prikaz hrane, zavaravajući tako mozak pogrešnom percepcijom.

Naočare mogu i da promene ukus jela pomoću cevčice koja direktno šalje ugodan miris u nos, tako da hrana deluje ukusnije. Novi asesoar ispitan je na grupi volontera koji su pojeli skoro 10 odsto manje hrane od onih koji nisu nosili naočare.

- Način kako da prevarimo razna čula ili kako da pomoću kompjutera utičemo na njih je veoma važan za proučavanje virtuelne realnosti. Realnost je u našem mozgu – kazao je vođa istraživanja prof. Mićitaka Hirose.

Japanski naučnici još ne planiraju da komercijalizuju svoj izum, ali nameravaju da istraže da li ljudi koji žele da smršaju mogu da koriste ove naočare.

(Tanjug)

Video: Ambasador Hil na proslavi 20 godina od osnivanja Centra za američke studije na FPN

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laedy

    24. jul 2012 | 15:02

    Uprkos različitim pozicijama moći i ushpea, svi smo u istom položaju kada to ipak probamo da realizujemo na WC šolji. To?Ali, nije skroz tačno. Zaboravila si one pasivne krajeve, u kojima ima dovoljno pravoslavnih crkava, ali ne i vodovoda. I kafane u kojima su čučavci.Ipak, nismo svi uvek u istom položaju kada dođe dotle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA