ZDRAVI KANABIS: Izmišljena trava od koje ne možete da se „naduvate“

 
  • 1

Izraelski naučnici uspeli su da za medicinske svrhe stvore podvrstu indijske konoplje čijim pušenjem nije moguće postići efekat „naduvanosti“, a opet su zadržana sva njena blagotvorna svojstva

Ova nova vrsta indijske konoplje izgleda isto kao klasična maruhuana, istog je mirisa i identičnog ukusa, ali ne izaziva uobičajene senzacije zbog kojih i jeste toliko popularna među konzumentima "lakih" droga.

- Miris, oblik i ukus isti su kao i kod originalne biljke. Sve je isto, osim što je osećaj obamrlosti na koji su pacijenti navikli nestao. Mnogi naši pacijenti koji su probali ovu novu travu bili su ubeđeni da smo ih obmanuli dajući im placebo – ispričao je Cahi Klajn, jedan od istraživača koji su doveli do stvaranja nove vrste marihuane. Ovaj kanabis će se koristiti isključivo kao sredstvo za ublažavanje simptoma kod pacijenata obolelih od teških bolesti.

Stvar je u tome da je neutralisan efekat jedinjenja tetrohidrokanabinola, poznatijeg kao THC, a pojačano dejstvo čistog kanabiola (CNB), supstance koja se pokazala kao veoma korisna u lečenju dijabetesa i nekolicine psihijatrijskih oboljenja.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA