DIJABETIČARI: Evo kako HRONO ISHRANA utiče na vaše telo!
Čak trinaest godina doktorka Ana Gifing sa velikim uspehom primenjuje svoj medicinski program usporavanja starenja, koji uključuje najnovija medicinska istraživanja i tehnologiju, kao i iskustva najboljih svetskih nutricionista, kako bi se zdravom ishranom što duže živelo.
DOKTORKA ANA GIFING: Ovo su osnovni principi HRONO ISHRANE! Ne nasedajte na nestručne informacije
Ishrana po programu koji je dizajnirala i razvila dr Ana Gifing, pomaže i u snižavanju nivoa šećera u krvi. Pod stučnim nadzorom njenog tima lekara i nutricionista mogu se za vrlo kratko vreme postići odlični rezultati kada je dijabetes u pitanju.
„Diabetes mellitus“ ili šećerna bolest je najčešća metabolička bolest savremenog doba. To je oboljenje u kome je nivo šećera (glukoze) u krvi iznad normalnih vrednosti, nastalog zbog smanjenog lučenja insulina ili zbog defekta u njegovom dejstvu. Nutricionisti Hrono centra dr Gifing imali su mnogobrojna iskustva i s pacijentima koji su uz pomoć ovakvog programa, smanjili doze lekova koje su uzimali, ili ih u nekim slučajevima, u potpunosti i isključili.
Rizik za pojavu šećerne bolesti je naročito visok kod osoba koje imaju masne naslage u predelu struka i stomaka, visok krvni pritisak i povišene vrednosti masnoće u krvi (holesterol, trigliceridi). Smanjenje težine, a pre svega masnih naslaga na stomaku je od vitalnog značaja za svakog ko ima ovaj zdravstveni problem.
Prema „Programu ishrane dr Gifing“, oboleli od dijabetesa dnevni unos hrane treba da rasporede na tri obroka: doručak, ručak i večeru, sa ili bez užine. Hranu je potrebno uzimati u približno isto vreme. Ako se uzimaju tablete za dijabetes, užine nisu potrebne.
Najpogodnije vreme za merenje nivoa šećera u krvi je između 12 i 13 i oko 16 i 18 sati. Ukoliko su vrednosti šećera u krvi niže od 5mmol/l, potrebno je uvesti dve užine. Prva užina može biti slična doručku, a druga tokom popodneva (17 i 19 h) može se bazirati na voću i povrću. Voće bi trebalo birati prema glikemijskom indeksu (preporuka je da G.I. bude ispod 45 - jabuke, trešnje, višnje, jagode, šljive, grejpfrut...) i konzumirati ga svaki drugi ili treći dan.
Lekari i nutricionisti iz „Centra dr Gifing“ za svakog pacijenta obolelog od dijabetesa mogu oblikovati kompletan jelovnik! Uz program baziran na principima hrono ishrane, tim stručnjaka preporučuje individualnu kombinaciju suplemenata i antioksidanasa, minerala i aminokiselina,isključivo prema rezultatima ciljanih dijagnostičkih procedura, a ovi protokoli Hrono centra ubrzavaju rezultate i omogućavaju trajnost postignutih efekata.
Za više informacija posetite www.drgifing.com ili nas pozovite na broj 011/635-0635.
Mirjana Ljutić, nutricionista,
Hrono centar dr Gifing
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milica Stopulj
A sta je sa onima koji imaju hipoglikemiju?
Podelite komentar