BOLI VAS RUKA OD KUCKANJA PORUKA? Ako ne radite ove vežbe, može da vam se desi nešto strašno (VIDEO)

 
  • 1

Ako često kucate poruke ili mnogo vremena provodite za računarom, trebalo bi da radite ove vežbe. U protivnom može da se desi da vam lekar zabrani da uzmete telefon u ruke

Ove probleme su ranije uglavnom imali gejmeri koji po ceo dan ne ispuštaju džojstik iz ruke, međutim, danas većina ljudi gotovo da ne ispušta iz ruku sprave poput tableta i pametnih telefona, pa nije čudno sve veći broj njih oseća posledice.

Naime, radi se o sindromu karpalnog kanala, što je prilično opasan poremećaj iako izgleda naivno. Simptomi su - slabost mišića podlaktice i trnjenje prstiju na ruci, a to je uzrokovano pritiskom na središnji živac u području karpalnog kanala.

Ovaj sindrom može biti opasan ako stvar ode predaleko. Postoji više načina lečenja, ali u težim slučajevima neophodno je odstraniti pokrete koji izazivaju traumu, što znači da biste morali da odustanete od svoje omiljene sprave. U najtežim slučajevima obavezan je čak i hirurški zahvat.

Pogledajte video s vežbama koje treba da radi svako ko dosta vremena provodi s telefonom u rukama ili za računarom.

 

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nevina veca

    18. april 2016 | 18:09

    Pa,sta da radim onda,kako da pišem ovde kom.to mi je hleb,kako da nabedjujem ljude da mi rade sve i svašta,kako da ih pljujem i kako da laaaazeeeem bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA