"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Vesna Ćeran - princes krofne (FOTO)

  • 1
Foto: Vesna Ćeran Foto: Vesna Ćeran

PRINCES KROFNE

Po ovom receptu za princes krofne one će Vam garantovano uspeti.

Za testo je potrebno:

200 ml vode

100 ml ulja

6 punih kašika oštrog brašna

3-4 jaja

Za fil je potrebno:

3 žumanca

150 gr šećera

40 gr mekog brašna

1 vanili šećer

pola litre mleka

100 gr maslaca ili margarina

Foto: Vesna Ćeran Foto: Vesna Ćeran

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

1. Staviti da prokuvaju voda i ulje, kada prokuva usuti odjednom 6 kašika oštrog brašna i nastaviti kratko da kuvate. Kada se testo lepo odvoji od posude sklonite i ostavite da se malo ohladi.

2. U ohladjeno dodati mikserom jedno po jedno jaje. Vodite računa da Vam smesa bude gusta i da se ne razliva po plehu. Masu stavljate na papir za pečenje špricom ili malom kašičicom. Ostavljajte razmak pošto će krofnice narasti.

3. Princes krofne peći na temperaturi od oko 200 stepeni, kad vidite da su lepo narasle i dobile boju isključite ih i ostavite u rerni još pola sata.

NAPOMENA: za vreme pečenja ni u kom slučaju ne otvarati rernu. Ohladjene krofnice preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu.

Foto: Vesna Ćeran Foto: Vesna Ćeran

Fil:

1. Izmešati penasto žumanca i šećer, dodati brašno, vanili šećer i zakuvati u provrelo mleko. Skuvati kratko dok se smesa lepo ne zgusne.

2. U ohladjen krem dodajte 100 grama izmiksovanog margarina.

3. Da bi Vam fil bio vazdušastiji možete dodati i nekoliko kašika umućenog šlaga a isto tako možete na žuti fil dodati i fil od umućenog šlaga.

4. Ako pravite manje krofnice dobićete oko 20-tak komada. Prijatno!

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Princes krofne

    1. mart 2016 | 18:31

    Ako pre jaja u testo ne stavite prasak za pecivo nema nista od krofni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA