"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Anita Cvetković - šarene kocke (FOTO)
ŠARENE KOCKE
Potrebno je za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml mleka
- malo praška za pecivo
- 3 kašike mlevenih lešnika
- 1 kašičica rendanog muskatnog oraščića
Potrebno je za preliv:
- 100 ml čokoladnog mleka
Za fil I:
- 800 ml mleka
- 2 pudinga od banane
- 2 kašike brašna
- 6 kašika šećera
- 125 g margarina sa ukusom vanile
- 2 kašike šećera u prahu
Za fil II:
- 800 ml mleka
- 2 pudinga od maline
- 2 kašike brašna
- 6 kašika šećera
- 125 g margarina sa ukusom vanile
- 2 kašike šećera u prahu
Ostalo:
- 200 g žele bombone
- 120 g šlag krema sa ukusom vanile
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema kore:
1. Penasto umutiti jaja , postepeno dodajući šećer. Dodati mleko i nastaviti mućenje.
2. Zatim dodati malo praška za pecivo i kakao.
3. Postepeno dodvati brašno, lešnike i muskatni oraščić i mešati varjačom dok se sve lepo ne sjedini.
4. Smesu uliti u nauljen i brašnom posut pleh i peći na 200 ̊ C dok ne porumeni.
5. Ostaviti da se ohladi, te preliti mlakim čokoladnim mlekom.
Fil I:
1. U 200 ml mleka dodati puding i brašno, a ostatak mleka ostaviti da provri sa šećerom.
2. Dodati pripremljenu mešavinu u mleko i mešati dok se ne zgusne. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim filom.
Fil II:
1. Ponoviti postupak kao za fil I, samo umesto pudinga od banane koristiti puding od maline.
Finalni postupak:
2. Preko kore premazati fil I, poređati žele bombone iseckane na tanke listove, pa naneti fil II.
3. Umutiti šlag i premazati ceo kolač. Dekorisati ga po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.