"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Anka Ivanović - brza torta sa jagodama (FOTO)

  • 8
Foto: Anka Ivanović Foto: Anka Ivanović

BRZA TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je:

- 3 jaja

- 300g šećera

- 1 margarin

- 500g jagoda

- 750g keksa zlatni pek

- 2dcl mleka, ili soka od jagoda ili narandže

- 300g šlaga

- voda

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

1. Uvećoj posudi mikserom umutiti jaja i šećer, kada se dobro umuti dodati jedan margarin i mutiti da se masa ujednači.

Foto: Anka Ivanović Foto: Anka Ivanović

2. U masu od jaja, margarina i šećera dodati jagode i mutiti da se jagode usitne.

Foto: Anka Ivanović Foto: Anka Ivanović

3. 500g keksa staviti u najlonsku vrećicu i dobro usitniti oklagijom i dodati u masu sa jagodama sve dobro sjediniti varjačom i ostaviti 15 min da odstoji.

Foto: Anka Ivanović Foto: Anka Ivanović

4. Odstajalu masu još malo umutiti mikserom.

Foto: Anka Ivanović Foto: Anka Ivanović

5. 250g keksa umočiti u mleko ili sok i ređati na tacnu.

6. Na poređani keks sipati masu od keksa i jagoda, rasporediti da bude svugde jednako, prekriti alu folijom i staviti na sat vremena u frižider.

7. Uzeti čašu i sipati šlag u čašu koliko ima šlaga toliko dodati vode i umutiti šlag.

Foto: Anka Ivanović Foto: Anka Ivanović

8. Ohlađenu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Tortu držati u frižideru. PRIJATNO!

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • liz

    22. februar 2016 | 14:48

    Mozda jedobro,ali ja licno izbegavam recepte gde se u fil stavljaju ''ziva''jaja! Iz predostroznosti od salmonele!

  • Anka

    23. februar 2016 | 13:10

    Tortu sa živim jajima ne preferiram i ne preporučujem nikom zbog salmonele koja se nalazi u jajima i uništava se kuvanje pa je konzumiranje ovako pripremljenog kolača vrlo opasno

  • Dada

    25. februar 2016 | 22:15

    Dajte ljudi,svakakve papazjanije nazivate tortom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA