"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Dragana Petrović - vijetnamske sveže prolećne rolnice (FOTO)

  • 1
Foto: Dragana Petrović Foto: Dragana Petrović

VIJETNAMSKE SVEŽE PROLEĆNE ROLNICE

Potrebne namirnice:

- Zelena salata

- Mladi luk

- Šargarepa

- Malo svežeg kupusa (po izboru)

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

- Vijetnamski bazil , može i domaći

- Nana ili menta

- Klice (po izboru)

- Tanki rezanci od riže

- 300g očišćenih obarenih iseckanih gambora

- Pakovanje papirnih listova od riže

Foto: Dragana Petrović Foto: Dragana Petrović

Potrebno za sos:

- Hoisin sos

- Puter od kirikija

- Šaka prženog seckanog kikirikija

Foto: Dragana Petrović Foto: Dragana Petrović

Priprema:

1. U široku posudu naspite vrelu vodu i stavite rižine rezance da omekšaju. Potom ih izvadite na tanjir sa ubrusom i pokrite do upotrebe

2. U istoj činiji promenite vodu i u njoj ćete namakati po minut samo papirne rižine papire ili tortilje, kako vam je draže

3. Povrće operite, iseckajte ili ručno ili na mandolini na tanke štapiće, a gambora pre secite uzdužno na pola listove začina odvojite

4. Prostrite na radnu površinu čist kuhinjski ubrus

5. Sada svaki rižin list potopite kratko u toplu vodu, da omekša ne previše da Vam ne pukne

6. Zatim ga raširite na kuhinjski ubrus

Foto: Dragana Petrović Foto: Dragana Petrović

7. Na donji deo lista položite gambore, spoljnom stranom okrenute na dole, između njih poređajte listove mente, preko njih stavite komadiće salate, malo šargarepe, luka, malo kuvanih rižinih špageta, bazil

8. Vodite računa da odmaknate i od dna i od strana papira fil da bi ga mogli saviti lakše i pokriti

Foto: Dragana Petrović Foto: Dragana Petrović

9. Prekrite fil prvo donjim delom papira, onda stavite sa obe strane. Potom savijajte čvrsto kao naše sarme npr. :)

10. Gotovo. To je to. Jednostavno bez kuvanja, zar nije divno.

Sos: Postoji više vrsta. Sa ribljim sosom i čilijem ali mnogi naši ljudi baš ne vole ukus ribljeg sosa pa vam predlažem omiljeni sos mog supruga.

Foto: Dragana Petrović Foto: Dragana Petrović

1. U šerpici zagrejte pola šolje hoisin sosa

2. 1 punu kašiku putera od kikirikija i pola šolje vode

3. Čim se ugreje skinuti sa šporeta posuti seckanim kikirikijem i ukrasiti mentom

4. Meru za sos možete modifikovati prema svom ličnom ukusu a rolnice možete praviti i sa kuvanom piletinom ili svinjetinom, a takođe i kao vegetarijanske samo sa povrćem.

IMG_4039

Nadam se da će te probati nešto novo, zdravo o jednostavno i uživati. Sve namirnice se mogu kupiti u našim velikim supermarketima u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SerbOz

    8. februar 2016 | 22:45

    Dragana je vrhunski kuvar! Kakav Jamie Oliver, kakvi bakrači, to što on pravi ji moj pas ne bi jeo. A od Draganče prsti da poližeš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA