"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Vladimir Cvetković - Piletina ala Chinese (FOTO)
PILETINA ALA CHINESE
Potrebni sastojci za dve osobe:
- 400g pilećih grudi
- glavica crnog luka
- 3-4 režnjića belog luka
- crvena paprika
- zelena paprika
- šargarepa
- 50g kikirikija
- soja sos
- kesica želatina
- 1,5 dcl vode
Prilog:
- pirinač dugog zrna
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema:
Piletinu iseći na kockice i propržiti zajedno sa kikirikijem (malo ga usitniti u blenderu) u Voku (preporučljivo) ili dubljem tiganju na srednjoj vatri nekih 5 minuta.
Zatim dodati crni luk iseckan na kolutove, šargarepu, crvenu i zelenu papriku iseckanu na kockice i propržiti sve zajedno još 5-7 minuta dok povrće ne postane mekano.
U čašu ili šolju sipati 1-1,5dcl vode dodati 5 kafenih kašičica soja sosa i sipati kesicu gustina pa promešati i dodati sitno iseckani beli luk pa sve to sipati u Vok i ostaviti da voda ispari i smesa postane želatinasta uz povremeno mešanje.
Uz prethodno skuvani pirinač servirati i UŽIVATI! Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.