"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Vladimir Cvetković - Piletina ala Chinese (FOTO)

  • 0
Foto: Vladimir Cvetković Foto: Vladimir Cvetković

PILETINA ALA CHINESE

Potrebni sastojci za dve osobe:

- 400g pilećih grudi

- glavica crnog luka

- 3-4 režnjića belog luka

- crvena paprika

- zelena paprika

- šargarepa

- 50g kikirikija

- soja sos

- kesica želatina

- 1,5 dcl vode

Prilog:

- pirinač dugog zrna

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

Piletinu iseći na kockice i propržiti zajedno sa kikirikijem (malo ga usitniti u blenderu) u Voku (preporučljivo) ili dubljem tiganju na srednjoj vatri nekih 5 minuta.

Foto: Vladimir Cvetković Foto: Vladimir Cvetković

Zatim dodati crni luk iseckan na kolutove, šargarepu, crvenu i zelenu papriku iseckanu na kockice i propržiti sve zajedno još 5-7 minuta dok povrće ne postane mekano.

Foto: Vladimir Cvetković Foto: Vladimir Cvetković

 

U čašu ili šolju sipati 1-1,5dcl vode dodati 5 kafenih kašičica soja sosa i sipati kesicu gustina pa promešati i dodati sitno iseckani beli luk pa sve to sipati u Vok i ostaviti da voda ispari i smesa postane želatinasta uz povremeno mešanje.

Foto: Vladimir Cvetković Foto: Vladimir Cvetković

Uz prethodno skuvani pirinač servirati i UŽIVATI! Prijatno!

Foto: Vladimir Cvetković Foto: Vladimir Cvetković

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA