"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Nataša Jocić - šnicle sa francuskim krompirom (FOTO)
ŠNICLE SA FRANCUSKIM KROMPIROM
Potrebno za krompir:
- 1kg krompira
- 3 jajeta
- 50g kisele pavlake
- 300ml mleka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 60ml ulja
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanke kolutiće. Staviti u vatrostalnu činiju ili pleh. Dodati suvi biljni začin i dobro promešati.
Umutiti jaja, dodati pavlaku, mleko i ulje pa preliti krompir. Peći pod alu folijom i pred kraj je skloniti da bi se dobila zlatna boja.
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Potrebno za šnicle:
- 500g svinjskog buta
- 2dl piva
- 2dl paradajz sosa
- 2dl mleka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika peršuna
Priprema:
Meso iseći na šnicle, izlupati i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poređati u posudu za pečenje podmazanu uljem.
Pomesati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk, peršun, suvi biljni začin. Šnicle preliti sosom, prekriti alu folijom i peći na 200 stepeni 30min, skinuti foliju i peći jos 30min. Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Potresne scene iz Zagreba, stotine sveća, molitve građana i neverica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
liz
Ovo je divno...i ja pravim isto tako snicle sa krompirom! Hvala redakciji sto su se setili ovoga da nam daju ideje za ruckove!
Podelite komentar