"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Anđela Mašić - baklava (FOTO)

  • 3
Foto: Anđela Mašić Foto: Anđela Mašić

BAKLAVA

Potrebno je:

- 500g tankih kora

- 2 jaja

- 300g mlevenih oraha

- 100g seckanih oraha

- 1 kisela pavlaka

- 200g kristal secera

- 1 solja ulja

Preliv:

- 1l vode i 800g secera

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

1. U 300g mlevenih oraha umuti se dva cela jaja, jedna kisela pavlaka, 200g šećera, 200g seckanih oraha i to se sve sjedini.

2. Zatim se u podmazan pleh stave dve kore i na toj drugoj kori se premaže ulje.

3. Preko toga se stavlja smesa koja je prethodno napravljena. Sve dok se ne potroše kore.

4. Nakon toga se stavlja da se peče na 220º, 45minuta.

5. Preliv: U šerpicu sipa se litar vode i 800g šećera. Kuva se dok se ne napravi sirup. Skloni se sa vatre kako bi se ohladio. Zatim se taj preliv sipa kada je ohlađen na vruće baklave. Prijatno.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA