"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Uroš Spasić - punjeni paradajz (FOTO)

  • 3
Foto: Uroš Spasić Foto: Uroš Spasić

PUNJENI PARADAJZ

Potrebno je za nadev:

- pirinač

- šafran

- biber, vegeta, peršun

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

1. Nadev kojim se puni paradajz: Staviti pirinač da se kuva, posle 3-4 minuta ubaciti malo šafrana kako bi dobio lepu žutu boju. Kada se pirinač ohladi dodati biber i vegetu po ukusu, malo seckanog svežeg ili sušenog peršuna.

2. Paradajz se oljušti i izdubi kako bi se napunio nadevom.

3. Što se tiče testa, ko ne bude imao vremena da ga zamesi moze da koristi i testo za picu iz prodavnice.

4. Od testa napraviti posudu u koju će sve da se peče. Poređati napunjeni paradajz, a preostali nadev rasporediti između. Preko pospite malo ulja i stavite u zagrejanu rernu na 150 stepeni, jedno, 45 minuta do sat vremena. Možete i da pratite tako što ćete videti da je testo dobilo lepu žućkastu boju.

5. Nakon pečenja bilo bi lepo i malo narendati kačkavalja. Prijatno!

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    3. februar 2016 | 16:08

    Primetila sam da nasi ljudi ne umeju da napisu koliko cega ide... Koliko pirinca itd!!?

  • drajver

    3. februar 2016 | 10:54

    inace da bi pirinac dobio zuckastu boju moze se prvo dinstati na ulju.a samim time nece biti bljutav.poz

  • BBrankica

    3. februar 2016 | 18:17

    Ja pirinac prodinstam u pola glevice crnog luka ,pa dodam presun, biber i znacin,alevu papriku ljutu ili slatku, kako ko voli, pa filujem paradajz. Mnogo je ukusnije. Kada je peceno, po vrhu narendam kackavalj a moze i neki drugi sir!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA