"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Uroš Spasić - punjeni paradajz (FOTO)
PUNJENI PARADAJZ
Potrebno je za nadev:
- pirinač
- šafran
- biber, vegeta, peršun
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema:
1. Nadev kojim se puni paradajz: Staviti pirinač da se kuva, posle 3-4 minuta ubaciti malo šafrana kako bi dobio lepu žutu boju. Kada se pirinač ohladi dodati biber i vegetu po ukusu, malo seckanog svežeg ili sušenog peršuna.
2. Paradajz se oljušti i izdubi kako bi se napunio nadevom.
3. Što se tiče testa, ko ne bude imao vremena da ga zamesi moze da koristi i testo za picu iz prodavnice.
4. Od testa napraviti posudu u koju će sve da se peče. Poređati napunjeni paradajz, a preostali nadev rasporediti između. Preko pospite malo ulja i stavite u zagrejanu rernu na 150 stepeni, jedno, 45 minuta do sat vremena. Možete i da pratite tako što ćete videti da je testo dobilo lepu žućkastu boju.
5. Nakon pečenja bilo bi lepo i malo narendati kačkavalja. Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
plavi safir
Primetila sam da nasi ljudi ne umeju da napisu koliko cega ide... Koliko pirinca itd!!?
Podelite komentar
drajver
inace da bi pirinac dobio zuckastu boju moze se prvo dinstati na ulju.a samim time nece biti bljutav.poz
Podelite komentar
BBrankica
Ja pirinac prodinstam u pola glevice crnog luka ,pa dodam presun, biber i znacin,alevu papriku ljutu ili slatku, kako ko voli, pa filujem paradajz. Mnogo je ukusnije. Kada je peceno, po vrhu narendam kackavalj a moze i neki drugi sir!
Podelite komentar